Niksi-Pirkka sticker

Sara Parikka: Tylsistyminen tekee välillä ihan hyvää

Näyttelijä-vaikuttaja Sara Parikan mielestä hyvä elämä rakentuu pienistä hetkistä arjessa. Parikan päiviin iloa tuovat perheen lisäksi kokkailu, avantouinti sekä podcastien kuunteleminen.

Aamulla kun herään, vien ensimmäisenä Laku-koiramme pihalle. Sen jälkeen valmistelen lapsemme kouluun ja päiväkotiin. Kun olen saanut aamurumban hoidettua, syön rauhassa aamupalaa ja aloitan työt kotitoimistolla.

Kiireessä juon smoothieita. Niitä on helppo napata mukaan kaupasta tai valmistaa kotona. Smoothiet maistuvat hyvin myös lapsille, ja joukkoon on helppo tunkea sellaisia vihanneksia, jotka eivät pelkiltään maistuisi.

Arkeani pitävät kasassa ikiomat rauhoittumishetkeni. Yleensä lähden silloin joko lenkille tai avantouinnille. Pyrin pyhittämään joka päivä pienen hetken vain itselleni, ihan varttikin riittää.

Minulle luksusta ovat päivät, jolloin ei ole mitään ennalta suunniteltua ohjelmaa. Sellaisina päivinä syömme hitaan aamupalan perheen kesken ja saatamme mennä esimerkiksi leikkipuistoon. Joskus emme tee yhtään mitään, ja sekin on mukavaa. Niin lasten kuin meidän aikuistenkin on hyvä oppia välillä sietämään tylsyyttä.

Kunpa oppisin olemaan vatvomatta asioita niin paljon. Välillä jään ihan turhaan jälkikäteen liikaa murehtimaan sanomisiani ja tekemisiäni.

Sara sitaatti 1

Ruokabravuurini on katkarapupasta, johon tulee pastan ja katkarapujen lisäksi valkosipulia, sitruunaa ja ranskankermaa. Suosin arjessa helppoja ja maukkaita reseptejä, joihin ei tarvita montaa erilaista raaka-ainetta.

Tavallisena koti-iltana laitamme puolisoni kanssa lapset nukkumaan ja syömme iltapalaa. Joskus lämmitämme myös iltasaunan. Kahdenkeskinen aika iltaisin on tärkeää, sillä silloin voimme jutella aikuisten kesken ja vaihtaa päivän kuulumiset.

Paras säästövinkkini on pohtia kaikkia isompia ostoksia aina yön yli. Nykyään heräteostoksia on vähän liiankin helppoa tehdä netissä yhdellä hiiren klikkauksella.

Arjessani en aio luopua yrittäjyydestä, sillä se on antanut minulle vapauden rakentaa omannäköiseni arjen. Vapaus tuo mukanaan tietenkin myös vastuuta: välillä huomaan naputtelevani läppäriä iltaisin vielä lasten nukkumaanmenon jälkeenkin.

Haen inspiraatiota kokkailuun lehdistä. Työssäni käytän paljon sosiaalista mediaa, joten reseptien selaaminen lehdestä tuntuu rentouttavan hitaalta. Suosittelen tekemään myös muistiinpanoja ystävien ruokapöydissä. Tällä tavoin olen saanut itsekin repertuaariini monta hyvää arkireseptiä.

Arjen supervoimani on ehdottomasti positiivinen asenne elämää kohtaan. Kun oppii iloitsemaan pienistä asioista, tulee tavallisestakin arjesta juhlaa. Elämää ei kannata elää pelkästään viikonloppuja tai lomia varten.

Salainen paheeni on kuunnella rikospodcastia kuulokkeista samalla, kun kokkaan lapsilleni illallista. Olen podcastien suurkuluttaja, ja kuuntelen niitä usein erilaisten kotiaskareiden tekemisen yhteydessä.

Oma Pirkka-niksini liittyy varmasti monille lapsiperheille tuttuun ongelmaan eli siihen, kun askartelun lomassa hamahelmet leviävät pitkin lattioita. Instagram-seuraajani vinkkasi, että kannattaa laittaa sukka imurin suuttimen päälle ja imuroida hamahelmet lattialta talteen. Tämä vinkki on helpottanut arkea valtavasti.

sara sitaatti 2

Sara Parikka on 32-vuotias näyttelijä, some-vaikuttaja ja media-alan yrittäjä.

Perheeseen kuuluvat puoliso Mikko Parikka, pariskunnan kolme lasta sekä kääpiövillakoira Laku.

Parikan Mutkatonta & maukasta -reseptikirja julkaistiin 17. tammikuuta.

Lue lisää:

JULKAISTU   23.1.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Sara Parikka, Karla Bock/WSOY ja Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?