Niksi-Pirkka sticker

Paula Noronen: "Vietän herkkutreffejä itseni kanssa"

Kirjailija Paula Noronen juo kahvia, vaikkei erityisesti nauti sen mausta. Vapaailtoina Noronen pelaa jääkiekkoa, kokkaa yllätysiltapaloja ja haahuilee kaupungilla.

AAMULLA HERÄÄN ja ensimmäisenä ojennan käteni sängyn laidan yli rapsuttaakseni 4-vuotiasta Remu-koiraamme. Rapsutteluhetken jälkeen on vuorossa aamupala, johon kuuluu lautasellinen puuroa ja kupillinen kahvia.

KIIREESSÄ SYÖN jotain kevyttä ja nopeaa. Esimerkiksi erilaisia rahkoja ja salaatteja on helppo nauttia palaverien välissä. Pyrin välttämään ruokailuvälien venyttämistä tappiinsa, koska silloin iskee väsymys ja nälkäkiukku.

ARKEANI PITÄÄ KASASSA tarkka aikatauluttaminen, sillä minulla on niin paljon erilaisia projekteja. Käyn seuraavan viikon to do -listan läpi aina perjantaisin. Se auttaa hahmottamaan, missä minun pitää milloinkin olla.

ARJESSANI EN LUOVU säännöllisestä liikunnasta. Pelaan jääkiekkoa joukkueessa, johon kuuluu eri-ikäisiä naisia erilaisista taustoista. Kirjailijan työ on välillä yksinäistä puurtamista, joten joukkueurheilu on tervetullutta vaihtelua arkeen.

Noronen Paula nosto2

ARJEN EKOTEKONI liittyvät vahvasti työhöni, sillä lastenkirjoissani on usein teemana jokin ympäristönsuojeluun liittyvä aihe. En halua paasaamalla paasata ympäristöasioista, mutta toivon, että kirjani jättävät lukijalle edes jonkinnäköisen muistijäljen.

SALAINEN PAHEENI on viettää itseni kanssa herkkutreffejä. Silloin nappaan pakkasesta lakritsijäätelön sekä kaapista kasan karkkia, ja vedän kunnon sokeriöverit. Tätä ei kyllä onneksi tapahdu hirveän usein.

RUOKABRAVUURINI ON ehdottomasti savustuspöntössä valmistettu lohi. Tykkään myös tehdä lapsilleni yllätysiltapalalautasia, jotka voivat sisältää oikeastaan mitä tahansa. Tämän tavan olen oppinut omalta isältäni.

KUNPA OPPISIN joskus hillitsemään innostumistani, sillä sanon lähtökohtaisesti kyllä ihan kaikkeen. Välillä huomaan, että nyt on tullut taas haalittua liikaa työpöydälle.

PARAS SÄÄSTÖVINKKINI on pitää jääkaapin sisältö järjestyksessä. Siten kaikki ruoka tulee syötyä ja rahaakin säästyy. Painajaiseni on jääkaappi, joka on täynnä pieniä kippoja ja kuppeja.

OSTOSKORISTANI LÖYTYY aina ruisleipää, sitä syödään meillä niin välipalana kuin aterioidenkin kyljessä. Lisäksi ostan kaupasta aina hedelmiä ja vihanneksia, sillä niitä kuluu arjessamme paljon.

VAIHTAISIN ELÄMÄSTÄNI pois jatkuvan kiireen tunnun – helposti arkea lähtee vain suorittamaan. On tärkeää varata aikaa ihan vain päämäärättömälle hengailulle ja ihmisten tarkkailemiselle.

TAVALLINEN KOTI-ILTANI päättyy television eteen jonkin oikein hyvän sarjan pariin. En tosin ole mikään yökukkuja, joten usein illat jäävät melko lyhyiksi, kun alan nuokkua sohvalla.

Noronen Paula nosto1

INSPIRAATIOTA KOKKAILUUN saan alakouluikäisiltä lapsiltani. He näyttävät minulle Tiktokista mitä erikoisimpia reseptejä, ja olemmekin kokeilleet jos jonkinmoista. Noin muuten pidän itseäni melko ankeana ruoanlaittajana.

OMA PIRKKA-NIKSINI on laittaa siivoamisen ajaksi taustalle soimaan hyvä äänikirja. Tylsien kotiaskareiden parissa viettää helposti aikaa parikin tuntia, kun kirjaa ei malta jättää kesken.

PIHISTELEN kahvissa. Juon kyllä kahvia, mutta en erityisesti nauti sen mausta. Kahvi on minusta itse asiassa aika pahaa. Ostan siis milloin mitäkin merkkiä, kunhan siinä on kofeiinia.

HIFISTELEN Remu-koiramme leluissa ja tarvikkeissa. Olen muuten aika harkitsevainen rahankäyttäjä, mutta koirallemme saatan ostaa 30 euroa maksavan vilkkuvalon ilmeenkään värähtämättä.

Paula Noronen

on 49-vuotias kirjailija, tv-persoona ja käsikirjoittaja.

Perheeseen kuuluvat puoliso sekä kaksi alakouluikäistä lasta.

Tunnettu muun muassa suosituista Supermarsu- ja Yökoulu-lastenkirjasarjoistaan.

Lue lisää:

JULKAISTU   26.11.2023TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Otto Virtanen/Tammi ja Paula Noronen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)