Niksi-Pirkka sticker

Tekemällä oppii - vuohenmaidosta jäätelöä

Shirin Namiq muutti Fidžiltä vuohitilalle Kurikkaan ja opetteli siskonsa kanssa uuden työn epäonnistumisia pelkäämättä. "Pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta."

"KUN PANDEMIA SULKI viime vuonna maailman, palasin työkomennukseltani Fidžiltä takaisin Suomeen. Ehdin olla 12 vuotta kriisityöntekijänä sota- ja luonnonkatastrofialueilla, mutta aloin jo kaivata elämänmuutosta. Kotiuduttuani mietimme pikkusiskoni Shahlanin kanssa yrityksen perustamista.

Selasimme netistä myynnissä olevia yrityksiä ja kävimme tutustumassa rypsiöljytuotantoon, pitopalveluun ja jopa lampaannahkatehtaaseen. Lopulta päädyimme Vatajarannan vuohitilalle Etelä-Pohjanmaalle ja innostuimme molemmat siellä pyörivästä Lohiluoman Meijeristä. Ostimme liiketoiminnan ja perustimme Voihan Vuohi Oy:n.

Vatajarannan tilalla on 400 vuohta, joista lypsetään yli 300 litraa maitoa päivässä. Vuohenmaito on täydellinen raaka-aine: sen rasvaprosentti on alhainen, proteiinipitoisuus korkea ja maku lempeä. Vuohenmaidosta tehdyt juustot ovat monille tutuimpia tuotteita, mutta niiden rinnalla on nyt myynnissä jäätelöitäkin.

Vaikka meillä ei ole aiempaa kokemusta elintarviketeollisuudesta, olemme huomanneet, että pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta ja opetella tekemällä. Epäonnistumista ei kannata pelätä. Yksi unelmistamme toteutui, kun saimme juustot ja jäätelöt myyntiin K-ryhmän kauppoihin.

En olisi maailmalla matkustaessani ikinä uskonut, että päädyn Kurikkaan. Minut on otettu täällä hyvin vastaan. Shahlan hoitaa yrityksemme myyntiä Espoossa. Tavoitteemme on, että voisimme laajentaa ja työllistää ihmisiä Etelä-Pohjanmaalla."

Shirin Namiq, 39, ja Voihan Vuohi! -vuohenmaito-jäätelöt Kurikassa.

Voihan vuohi! -tilamyymälä on avoinna 7.6-31.7. Tilalta voi silloin ostaa suoraan juustoja ja jäätelöitä sekä samalla pistäytyä kahvittelemassa ja maistamassa tuoreesta vuohen ricotasta tehtyjä piirakoita.

Lue pientuottajien tarinat:

JULKAISTU   2.6.2021TEKSTI   Sanna WalleniusKUVAT   Veera Korhonen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?