Tuotteen takana

Virpi ja Antti Rantalaisen elämä Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä. Lue, mistä tarina alkoi!

Ilmiöt

Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Virpi ja Antti Rantalaisen elämä Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä. Lue, mistä tarina alkoi!

Laura Strömberg valmistaa lähiruokaa lemmikeille ja pitää hiilitassunjäljen mahdollisimman pienenä. Miten Dagsmark Petfoodin tarina alkoi?

Ilmiöt

Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Laura Strömberg valmistaa lähiruokaa lemmikeille ja pitää hiilitassunjäljen mahdollisimman pienenä. Miten Dagsmark Petfoodin tarina alkoi?

− On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta, sanoo kuviosuunnittelija Maija Louekari.

Ilmiöt

Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

− On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta, sanoo kuviosuunnittelija Maija Louekari.

Toni Rantalan mielestä tatuoitujen kokkien supersankariviitta on aika siirtää lempeiden leipurien harteille.

Ilmiöt

Tuotteen takana: Unelmien leipoja

Toni Rantalan mielestä tatuoitujen kokkien supersankariviitta on aika siirtää lempeiden leipurien harteille.

Vieraile tänä kesänä pienpanimolla tai -siiderimöllä. Esittelemme viisi eri kohdetta eri puolilta Suomea. Yksi niistä on Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.

Ruokapöydässä

Juomia omasta maasta

Vieraile tänä kesänä pienpanimolla tai -siiderimöllä. Esittelemme viisi eri kohdetta eri puolilta Suomea. Yksi niistä on Laitilan Wirvoitusjuomatehdas.

Peter Westerlund ei voinut lapsena sietää suklaata. Nyt hänellä on oma Pieni Suklaatehdas Porvoossa. "Kaikki suklaani ovat uniikkeja ja käsin tehtyjä."

Ruokapöydässä

Suklaa tekee tekijänsäkin onnelliseksi

Peter Westerlund ei voinut lapsena sietää suklaata. Nyt hänellä on oma Pieni Suklaatehdas Porvoossa. "Kaikki suklaani ovat uniikkeja ja käsin tehtyjä."

Panu Hiekkala viljelee 1870-luvulta peräisin olevaa sukutilaa Kuopiossa. Pohjoinen sijainti tuo haasteita hedelmien viljelyyn. "Itse ajattelen, että laatu on määrää tärkeämpi."

Ruokapöydässä

Euroopan pohjoisin hedelmätarha

Panu Hiekkala viljelee 1870-luvulta peräisin olevaa sukutilaa Kuopiossa. Pohjoinen sijainti tuo haasteita hedelmien viljelyyn. "Itse ajattelen, että laatu on määrää tärkeämpi."

Vastoin kaikkia neuvoja Peter Dörig alkoi kehittää vahvoja juustoja suomalaiseen makuun. Nyt hänellä on juustola Sastamalassa. "Hankimme kaikki raaka-aineet lähiseudulta."

Ruokapöydässä

Rekka toi juustomestarin Suomeen

Vastoin kaikkia neuvoja Peter Dörig alkoi kehittää vahvoja juustoja suomalaiseen makuun. Nyt hänellä on juustola Sastamalassa. "Hankimme kaikki raaka-aineet lähiseudulta."

Olle Lindholmin ja Diana-vaimon neljä lasta ovat kaikki työskennelleet perheen omassa leipomossa Raaseporissa. "Käsityöläisyyden ylläpito on meille tärkeää."

Ruokapöydässä

Käsityöperinteen jatkaja leipoo itse

Olle Lindholmin ja Diana-vaimon neljä lasta ovat kaikki työskennelleet perheen omassa leipomossa Raaseporissa. "Käsityöläisyyden ylläpito on meille tärkeää."

Shirin Namiq muutti Fidžiltä vuohitilalle Kurikkaan ja opetteli siskonsa kanssa uuden työn epäonnistumisia pelkäämättä. "Pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta."

Ruokapöydässä

Tekemällä oppii - vuohenmaidosta jäätelöä

Shirin Namiq muutti Fidžiltä vuohitilalle Kurikkaan ja opetteli siskonsa kanssa uuden työn epäonnistumisia pelkäämättä. "Pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta."

Suomen Sillikonttorin Matti Ruuska palautti perinteisen sillinjalostusosaamisen Suomeen.

Ruokapöydässä

Tuotteen takana: Herkullinen hopeakylki

Suomen Sillikonttorin Matti Ruuska palautti perinteisen sillinjalostusosaamisen Suomeen.

Hatsapurin tuoksu johdatti aikanaan näyttelijä Ville Haapasalon georgialaiseen pöytään. Nyt hän kiertää ympäri Suomea paistamassa herkkua, jota ihmiset jonottavat.

Ruokapöydässä

Ville Haapasalon uusi leipätyö

Hatsapurin tuoksu johdatti aikanaan näyttelijä Ville Haapasalon georgialaiseen pöytään. Nyt hän kiertää ympäri Suomea paistamassa herkkua, jota ihmiset jonottavat.

Michelin-kokki Pekka Terävä ei tietäisi valmisruoista paljon mitään Ilman pandemiaa. Nyt myynnistä löytyvät Olo Creative Kitchen -valmisateriat.

Ruokapöydässä

Tuotteen takana: Tähtiä keittiöstä

Michelin-kokki Pekka Terävä ei tietäisi valmisruoista paljon mitään Ilman pandemiaa. Nyt myynnistä löytyvät Olo Creative Kitchen -valmisateriat.

Stallhagenin toimitusjohtaja Timo Vetri tuo oluen juhlapöytään ja löytää sille ruokaparit.

Ruokapöydässä

Tuotteen takana: Yhdistävä makuasia

Stallhagenin toimitusjohtaja Timo Vetri tuo oluen juhlapöytään ja löytää sille ruokaparit.

Kolmen yrityksen yhteisponnistuksena perustettu pieni tehdas valmistaa NeSu-kasvomaskeja yötä päivää. Mutta mihin joutui ensimmäinen maski?

Ilmiöt

Pieni maskitehdas valmistaa NeSu-kasvomaskeja

Kolmen yrityksen yhteisponnistuksena perustettu pieni tehdas valmistaa NeSu-kasvomaskeja yötä päivää. Mutta mihin joutui ensimmäinen maski?

Suomen Jäätelön Petri Laukontaus tekee vegaanista jäätelöä kauppojen tummaksi päässeistä banaaneista.

Ruokapöydässä

Tuotteen takana: Bananasajäämä – jämästä jäätelöksi

Suomen Jäätelön Petri Laukontaus tekee vegaanista jäätelöä kauppojen tummaksi päässeistä banaaneista.

Pirkka-myslin tai -pesuaineen tie alkaa tuotekehityskeittiöstä ja jatkuu laboratorion kautta ostoskoreihimme. Vuosittain K-ryhmä testaa 7500 tuotenäytettä.

Ruokapöydässä

K-ryhmän labrassa

Pirkka-myslin tai -pesuaineen tie alkaa tuotekehityskeittiöstä ja jatkuu laboratorion kautta ostoskoreihimme. Vuosittain K-ryhmä testaa 7500 tuotenäytettä.

Roskakalana pidetyn särjen jalostaminen osoittautui menestykseksi. Tunnetko sinä jo Päijänteestä nostetut särjet ja niistä tehdyt Järki Särki -tuotteet?

Ruokapöydässä

Särki ui salaattiin ja pastaan

Roskakalana pidetyn särjen jalostaminen osoittautui menestykseksi. Tunnetko sinä jo Päijänteestä nostetut särjet ja niistä tehdyt Järki Särki -tuotteet?

Omat ideat ja puhtaat kotimaiset raaka-aineet. Niistä syntyy sellainen alkoholiton kuohujuoma, jota kannattaa Suomen jälkeen tarjota ulkomaillekin.

Ruokapöydässä

Lasissa kuohuu lakka ja raparperi

Omat ideat ja puhtaat kotimaiset raaka-aineet. Niistä syntyy sellainen alkoholiton kuohujuoma, jota kannattaa Suomen jälkeen tarjota ulkomaillekin.

Romanttinen ruusunviljely Huittisissa johti ruusunterälehtihillon valmistukseen. Lue, millainen suomalaisen pientuottajan herkku ihmetyttää ranskalaisia kokkejakin.

Ruokapöydässä

Sata terälehteä hillopurkissa

Romanttinen ruusunviljely Huittisissa johti ruusunterälehtihillon valmistukseen. Lue, millainen suomalaisen pientuottajan herkku ihmetyttää ranskalaisia kokkejakin.