Niksi-Pirkka sticker

Suppailu sopii kaikille

Sup-lautailu ja -jooga villitsevät kesällä. Suppailu sopii kaikille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Katso parhaat vinkit!

Havaijilta maailmalle

Sup-lautailu on kehitetty Havaijilla, mutta laji taipuu mainiosti Suomen kesään aina Lappia myöten. Jos vesi on kylmää tai sää viileä, kannattaa pukeutua märkä- tai kuivapukuun ja tossuihin. Hellesäällä pärjää kevyellä varustuksella ja tärkeintä on suojautua auringolta.

Jumppaa laudalla

Laji vahvistaa keskivartalon lihaksia, ja laudalla tasapainoilu laittaa myös pienet lihakset töihin. Eteneminen on helpointa ja kevyintä polviseisonnassa. Jos haluat nousta seisomaan, tee se vasta sitten, kun olet saanut lautaan vauhtia ja se kulkee tasaisemmin. Aivan oman lisämausteensa lajiin tuovat jumppa- tai joogatreenit laudan päällä. Tasapainoilu tehostaa tuttujakin liikkeitä. 

Muista turvallisuus

Kiinnitä karkuremmi jalkaasi ja suppaile aina yhdessä jonkun kanssa. Lähde liikkeelle vastatuuleen, jotta voimien ehtyminen ei yllätä paluumatkalla. Pidemmille matkoille kannattaa pakata mukaan vesipullo, evästä ja vesitiiviiseen pussiin pakattu kännykkä.

Sup-lauta sopii moneen

Suppailu sopii uimataitoisille, vaikka aiempaa kokemusta muusta vesiurheilusta ei olisikaan. Laudan päällä on melko helppo pysyä, etenkin rauhallisissa vesissä. Siksi suppailu sopii yhtä hyvin himourheilijan kesätreenaukseen, leppoisaan mökkimelontaan kuin koko perheen hauskaksi harrastukseksi.

Vesiliikunnan aloittamiseen on monta hyvää syytä. Lue täältä tarkemmin!

Kiinnostaako sinua uinti, melonta tai soutu? Lue lajeista tarkemmin!

JULKAISTU   30.5.2021TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?