Niksi-Pirkka sticker

Sipe Santapukki: "Olen todella pitkäpinnainen"

Apulanta-yhtyeestä tuttu Sipe Santapukki on rauhallisia vapaailtoja rakastava perheenisä, jonka keittiössä ei synny ruokahävikkiä.

AAMUNI ALKAVAT usein kukonlaulun aikaan, sillä kuopuksemme Hertta on melkoinen aamuvirkku. Välillä saan nukkua hieman pidempään esikoisemme kanssa, kun puolisoni Minna hoitaa Hertan aamutoimet.

OSTOSKORISSANI ON aina jonkinlaista salaattia, sillä lounaamme ovat yleensä salaattipohjaisia. Haluamme opettaa lapsillemme vihannesten ja juuresten tärkeyden pienestä pitäen, ja onneksi ne maistuvatkin heille hyvin.

KIIREESSÄ TURVAUDUN huoltoaseman antimiin. Iso kahvi ja juustosämpylä on vakiotilaukseni. Vegevaihtoehtoja on nykyään onneksi hyvin tarjolla. Toista se oli 90-luvulla keikkaillessa, kun kasvisvaihtoehtona oli usein pelkkä perunamuusi.

ARJEN LUKSUSTA on viettää rauhallista vapaailtaa kotona Heinolassa perheeni kanssa. Vapaaillan kruunaa se, kun pyöräytän koko perheelle lettukestit. Lapset rakastavat lettuja, ja heidän vilpitöntä iloaan on mahtava katsella.

sipe santapukki nosto1

ARJEN EKOTEKONI on ruokahävikin minimointi. Myös puolisoni Minna on tästä hyvin tarkka, eikä meillä heitetä ruokaa lähes koskaan roskikseen. Usein ateriamme koostuvat eilisen jämistä, ja sitten valmistamme kylkeen jotain lisuketta. Meillä on myös oma kasvimaa, jossa kasvatamme erilaisia vihanneksia.

RUOKABRAVUURINI ON ehdot-tomasti kala maapähkinävoikastikkeella, saan siitä usein kehuja. Jos mennään leivonnan puolelle, niin on pakko mainita itse leipomani korvapuustit – ne ovat ihan parhaita. Niitä tulee pyöräytettyä esimerkiksi lasten synttäreille.

ARJEN SUPERVOIMANI on se, että minua ei saa hermostumaan sitten millään. Olen todella pitkäpinnainen, ja siitä on ollut paljon hyötyä niin työelämässä kuin lapsiperhearjessa.

PARAS SÄÄSTÖVINKKINI on käydä säännöllisesti läpi suoratoistopalveluiden kuukausitilauksia. Nykyisin on helppo tilata erilaisia palveluita, eikä niitä välttämättä edes muista käyttää.

sipe santapukki nosto2

ARKEANI PITÄÄ kasassa toimiva yhteistyö puolisoni kanssa. Tämä on tärkeää, sillä keikkailevana isänä työni on hyvin ilta- ja viikonloppupainotteista. Olen päättänyt, että jos keikkapaikalta on matkaa kotiin alle 300 kilometriä, ajan aina yöksi kotiin. Seuraavana päivänä on paljon mukavampi herätä omasta kodista.

ARJESSANI EN luovu rauhallisista kahvihetkistäni. Rakastan kahvia, ja sitä menee päivässä noin seitsemän kupillista.

SALAINEN PAHEENI on hieman erikoinen, nimittäin vaahterasiirappi. Vaahterasiirappia löytyy lähes aina keittiön kaapista ja sitä tulee lurautettua milloin minkäkin sekaan.

OMA PIRKKA-NIKSINI liittyy pyyhkeen sitomiseen. Kun kietaiset pyyhkeen päällesi esimerkiksi saunan jälkeen, kierrä solmukohta ulospäin, ei sisäänpäin. Näin pyyhe pysyy paljon paremmin päälläsi.

PIHISTELEN ARJESSA vaatteiden ostamisessa, useimmat vaatteistani ovatkin jo monta vuotta vanhoja. Sen sijaan hifistelen rautakaupassa. Rakennuspuuhat ovat intohimoni ja voisin viettää useita tunteita hipelöiden erilaisia rakennusmateriaaleja.

SIMO ”SIPE” SANTAPUKKI on 45-vuotias muusikko, joka tunnetaan Apulanta-yhtyeestä.

Perheeseen kuuluvat puoliso Minna Kauppi sekä parin lapset Ukko, 6, ja Hertta, 3.

Santapukki on suunnitellut vuoden 2023 Roosa nauhan ja rannekkeen sekä Pirkka Parhaat Roosa nauha -kimpun yhdessä Toni Wirtasen kanssa.

sipe santapukki roosanauha

ROOSA NAUHA -KERÄYS 2023

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Teemana vuoden 2023 keräyksessä ovat lasten syövät.

”Minulle ja Tonille on suuri kunnia olla mukana tämän vuoden keräyksessä Roosa nauhan suunnittelijoina. Syöpä aiheena koskettaa niin monia suomalaisia”, Santapukki sanoo.

Lue lisää:

JULKAISTU   30.9.2023TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Juha Mustonen ja Sipe Santapukki

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?