trendiruoka peruna

Peruna on trendiruokaa

Suomalaisten ruokakoreissa on vuonna 2019 entistä enemmän valmiiksi perattua kalaa, tuoreita yrttejä, perunaa, lähileipomon leipää sekä pienpanimo-oluita.

PERUNA TEKEE NÄYTTÄVÄN paluun suomalaisten ruokapöytään. Näin ennustaa K-ryhmän tekemä Ruokailmiöt 2019 -trendikatsaus.

Ostoskoreihin valitaan entistä enemmän myös valmiiksi perattua kalaa, tuoreita yrttejä, lähileipomon leipää ja pienpanimo-oluita.

Tänä vuonna suomalaisten ruokavalintoihin vaikuttaa kaikkein eniten tiedostava kuluttaminen. Ilmiö näkyy siten, että ostoskoreista löytyy entistä enemmän vihanneksia. Muun muassa lähiruoan ja muun eettisen ruoan suosiminen sekä ruokahävikin välttäminen liittyvät vahvasti tähän ilmiöön. Muovia vältellään myös ruokaostoksia tehtäessä yhä enemmän.

Arjen hyvinvointi on suomalaisille yhä tärkeämpi valintaperuste myös ruokakaupassa. Esimerkiksi vatsan hyvinvointia tukevia ruokia, luomutuotteita tai erilaisia proteiinituotteita ostetaan yhä enemmän.

Moni välttelee myös suolaa, sokeria, rasvaa ja lisäaineita.

Näitä raaka-aineita suomalaiset uskovat käyttävänsä enemmän vuonna 2019:

  1. Valmiiksi perattu ja fileoitu kala kalatiskiltä
  2. Marjat tuoreena ja pakasteena
  3. Tuoreet yrtit
  4. Metsäsienet
  5. Peruna

Näitä tuotteita suomalaiset uskovat käyttävänsä enemmän vuonna 2019:

  1. Lähileipomon leivät
  2. Pientuottajien tuotteet
  3. Kotimaisesta rukiista valmistetut leivät
  4. Pienpanimoiden oluet
  5. Hävikkiruoka

Lue lisää tutkimuksesta:

27.7.2021TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   K-ryhmä