Lähiruoka

Suomalaiset arvostavat lähiruokaa, mutta kuinka tuote löytää tiensä kaupan hyllylle? Lue paikallisten herkkujen tarinat.

Vastuullisemmin

Lähiruokaa – miten omat herkut päätyivät kauppaan?

Suomalaiset arvostavat lähiruokaa, mutta kuinka tuote löytää tiensä kaupan hyllylle? Lue paikallisten herkkujen tarinat.

Jarmo Lipastin kotilaboratoriossa syntyi mönkään menneen kokeilun kautta vegeuutuus.

Ruokapöydässä

Tuotteen takana: Papua hihassa

Jarmo Lipastin kotilaboratoriossa syntyi mönkään menneen kokeilun kautta vegeuutuus.

Arkkupakastin täynnä lihaa ja marjoja, varastossa parisataa kiloa kaurahiutaleita. Luomuviljelijä Tommi Hasulta kriisivarustautuminen tulee selkärangasta. Tärkeintä on pysyä kunnossa, koska eläimet on hoidettava joka päivä.

Ilmiöt

”Kaikesta on selvitty” – maanviljelijän kriisivalmius kulkee dna:ssa

Arkkupakastin täynnä lihaa ja marjoja, varastossa parisataa kiloa kaurahiutaleita. Luomuviljelijä Tommi Hasulta kriisivarustautuminen tulee selkärangasta. Tärkeintä on pysyä kunnossa, koska eläimet on hoidettava joka päivä.

Suomalaiset haluavat syödä yhä enemmän kotimaista ruokaa. Myös ulkomailla on kiinnostuttu pientuottajiemme herkuista.

Ruokapöydässä

Oman maan ruokaa

Suomalaiset haluavat syödä yhä enemmän kotimaista ruokaa. Myös ulkomailla on kiinnostuttu pientuottajiemme herkuista.

Suomalaisten ruokakoreissa on vuonna 2019 entistä enemmän valmiiksi perattua kalaa, tuoreita yrttejä, perunaa, lähileipomon leipää sekä pienpanimo-oluita.

Ruokapöydässä

Peruna on trendiruokaa

Suomalaisten ruokakoreissa on vuonna 2019 entistä enemmän valmiiksi perattua kalaa, tuoreita yrttejä, perunaa, lähileipomon leipää sekä pienpanimo-oluita.

Millainen on pientuottajien kesä? Kurkkasimme Pirkan jutussa kymmenen tuottajan arkeen. Heistä yksi on Shirin Namiq, joka tekee vuohenmaidosta jäätelöä.

Ilmiöt

Tutustu pientuottajien erikoisuuksiin - katso kartta pieniin puoteihin

Millainen on pientuottajien kesä? Kurkkasimme Pirkan jutussa kymmenen tuottajan arkeen. Heistä yksi on Shirin Namiq, joka tekee vuohenmaidosta jäätelöä.

Toimittaja Ella Kanninen haluaa syödä lähiruokaa ja luomua. Hän opettaa myös lapsilleen arjen ekologisuutta.

Ruokapöydässä

Arjen ekoteko: Ruokaa läheltä

Toimittaja Ella Kanninen haluaa syödä lähiruokaa ja luomua. Hän opettaa myös lapsilleen arjen ekologisuutta.

Kun etiketissä lukee ”Valmistusmaa: Suomi”, jossain rinnan paikkeilla alkaa tuntua hyvältä, kertoo Ari Akseli pääkirjoituksessaan.

Ruokapöydässä

Osa hyvän ketjua

Kun etiketissä lukee ”Valmistusmaa: Suomi”, jossain rinnan paikkeilla alkaa tuntua hyvältä, kertoo Ari Akseli pääkirjoituksessaan.

Harri Linnamaa viljelee kauraa jo neljännessä polvessa. Miten teknologian kehitys on muuttanut viljelyä?

Ruokapöydässä

Jalat mullassa, katse tulevassa

Harri Linnamaa viljelee kauraa jo neljännessä polvessa. Miten teknologian kehitys on muuttanut viljelyä?

Luomuruoan suosio kasvaa Suomessa tasaisesti koko ajan. Meillä myös tuotetaan yhä enemmän luomua ympäri maan.

Ruokapöydässä

4 asiaa luomusta: tiesitkö nämä?

Luomuruoan suosio kasvaa Suomessa tasaisesti koko ajan. Meillä myös tuotetaan yhä enemmän luomua ympäri maan.