Niksi-Pirkka sticker

Markku Nikki valmistaa luomumysliä intohimolla

Sysmän Luomuherkkujen myslillä on uskollinen fanikuntansa. Kehuja sysmäläisestä luomutuotteesta tulee jopa kirjeitse.

OLEN SYSMÄLÄISEN sukutilamme isäntä kolmannessa polvessa ja vedän nykyisin tilaa yhdessä puolisoni Anitan kanssa. Maatila siirtyi nimiini vuonna 1994, ja sukupolvenvaihdoksen yhteydessä päätimme alkaa keskittyä täysin luomuviljelyyn. Yhä tänäkin päivänä kaikki tuotteemme ovat luomua, ja se on meille suuri ylpeydenaihe.

VALMISTAMME YHTEENSÄ neljää erilaista myslimakua. Lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluvat viljapihvi- ja sipulikeittoaines. Kaikki myslimme paahdetaan uunissa, jotta niiden pintaan saadaan oikeanlainen hyvä rapeus. Pienenä perheyrityksenä valmistamme myslimme omin käsin. Samalla voimme helposti valvoa, että laatu pysyy tasaisen hyvänä.

Syön itse mysliä lähes joka päivä, erityisesti iltapalaksi. Minulla ei ole yhtä suosikkimakua ylitse muiden, sillä mieltymykseni vaihtuvat vuodenajan ja tilanteen mukaan. Mysli sopii moneen tarkoitukseen: sitä voi ripotella esimerkiksi jäätelön päälle tai heittää leivonnassa sämpylätaikinan sekaan.

SAAMME TUOTTEISTAMME paljon positiivista palautetta. Erityisesti mieltäni lämmittää, kun ihmiset kertovat, että heillä syödään myslejämme jo toisessa sukupolvessa. Saamme silloin tällöin myös ihan käsinkirjoitettuja kirjeitä, ja pistän ne aina visusti talteen. Aina jos minulla on alakuloinen fiilis, kaivan kirjeet esiin ja päiväni paranee heti.

Mieleenpainuvimman asiakaspalautteen sain 4-vuotiaalta Joel-pojalta, joka oli pyytänyt äitiään kirjoittamaan minulle kirjeen. Joel kertoi, että rakastaa mysliämme ja että äiti ostaa sitä melkein aina kaupasta. Kirjeeseen oli lisätty myös Joelin äidin omat terveiset, jossa hän kertoi, että aina mysliä syödessään Joel kääntää paketin niin, että näkee sen kyljestä Markku-sedän kuvan. Se oli minusta ihan valtavan liikuttavaa.”

Tekijä

Markku Nikki, Sysmän Luomuherkut

Tuote

Sysmän omena-karpalo luomumyslit

Lue lisää tuottajista:

JULKAISTU   2.10.2023TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Hannes Paananen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?