Pirkka0619 Paajuttu mikael riipinen

Luonnon riistaherkut lautaselle

Karhut ja hirvet itärajan tuntumasta, luomukuusenkerkät läheltä. Kuusamolaisen perheyrityksen ytimessä on käyttää kotimaisia raaka-aineita.

ISÄNI PEKAN INTOHIMO oli metsästäminen ja kalastaminen, äiti Päivi tykkäsi poimia marjoja ja sieniä Kuusamon metsistä. Vuonna 1989 he perustivat Kuusamon keskustaan pienen riistakaupan ja lama-aikaan Rukalle riistaravintolan.

Asiakkaat pitivät ruoasta ja halusivat pakata sitä mukaan lähtiessään kotiin pohjoisesta. Kysynnän kasvaessa ruokia alettiin säilöä ja pakata, ja näin syntyi Riipisen Riistaherkut.

Muistan, kuinka me lapsetkin istuimme iltaisin keittiönpöydän ääressä tarroittamassa etikettejä purkkeihin.

Kymmenen vuotta sitten minä ja veljeni Markus ostimme pääosan yhtiöstä. Arvostamme vanhempiamme ja heidän työtään. Samat arvot, laatu ja puhtaus, ovat yhä meidänkin arvojamme.

Haluaisimme, että ihmiset ostaisivat ja poimisivat itse enemmän paikallisia raaka-aineita.

Riipisen-hyyteloita

VAIKKA ULKOMAILTA SAISI raaka-aineita huomattavasti edullisemmin, haluamme ehdottomasti käyttää kotimaisia.

Karhut tulevat itärajan pinnasta, hirvet parinsadan kilometrin säteeltä, kuusenkerkät ja koivunlehdet pääosin läheisiltä luomukeruualueilta. Meillä on oma marjanjalostuslaitos Äänekoskella ja lihan- ja kalanjalostuslaitos Kuusamossa.

Olemme hioneet reseptejämme ja valmistautuneet suurempaan tuotantokapasiteettiin, ja nyt pääsimme Keskon varastotuotteeksi 16 tuotteella. Se on meille tärkeä iso harppaus, jota on suunniteltu vuosia.

Tuotteitamme saa yli 200 K-kaupasta. Niitä voi käyttää monella tapaa: tehdä vaikka poronlihasäilykkeestä hampurilaisia ja kuusenkerkkäsiirapista kuohujuomaa.”

Mikael Riipinen, Riipisen Riistaherkut

Lue lisää suomalaisesta ruoasta ja pientuottajien tuotteista

JULKAISTU   5.6.2019TEKSTI   Taina AhtelaKUVAT   Johanna Kokkola

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?