Niksi-Pirkka sticker

Lauri Markkanen: ”Aamurutiineihini kuuluu tavoitelistani lukeminen”

Koripallotähti Lauri Markkasen kotona Yhdysvalloissa vietetään koti-iltoja, pyritään kierrättämään kuin Suomessa ja syödään tavallista kotiruokaa.

AAMUISIN HERÄÄN siihen, kun 5- ja 3-vuotiaat lapseni tulevat herättämään. Köllöttelemme hetken sängyssä ja sitten on lasten aamupala-aika. Itse en syö kotona aamiaista, vaan lähden nopeasti hallille ja syön vasta siellä.

AAMUTREENEIHINI KUULUU white boardin eli tavoitelistani lukeminen. Siihen on kirjattuna päivittäiset päätavoitteet eli kaikki se, mitä kunakin päivänä pitää tehdä, oli kyse sitten koripallosta tai perhearjesta.

ARKEANI PITÄÄ KASASSA urheilun ja muun elämän tasapaino. Vaimolleni Vernalle iso kiitos siitä, että hän hoitaa kodin ja lapset niin hyvin, että voin rauhassa keskittyä koripalloon. Tottakai myös se, että meillä on mahdollisuus kokopäiväiseen lastenhoitajaan, on suuri apu.

LauriM verna

ARJEN LUKSUSTA on se, että minulla ja perheelläni on taloudellisesti mahdollisuus tehdä vaikkapa ruokaostoksilla hyviä ja terveellisiä valintoja hinnasta riippumatta. Suosimme hyvälaatuisia raaka-aineita ja luomua.

TAVALLISEN KOTI-ILTANI täyttää lasten kanssa oleminen ja leikkiminen. Joudun olemaan usein iltaisin poissa kotoa otteluiden takia, ja siksi haluan viettää vapaaillat tiiviisti perheen kanssa. Kun lapset ovat nukkumassa, juttelemme ja katsomme televisiota vaimoni kanssa.

LauriM vapaa aika

ARJEN EKOTEKOJANI ovat sähköautolla ajaminen ja punaisen lihan välttäminen. Olen myös tarkka, että kotoa lähtiessämme kaikki valot sammutetaan. Yhdysvalloissa ei kierrätetä yhtä paljon kuin Suomessa, mutta yritämme silti lajitella roskat niin hyvin kuin mahdollista.

OSTOSKORISSANI ON aina kuplavettä, ja kaapista pitää löytyä kanaa, tomaattikastiketta ja pastaa. Käymme aika harvoin kaupassa, useimmiten tilaamme ruokaostokset netistä.

LEMPIRUOKANI ON kanapasta. Meillä syödään kotona ihan perusruokaa, pastan lisäksi paljon lohiruokia ja riisiä. Pakko myöntää, etten itse juuri kokkaile. Syön hallilla aamiaisen lisäksi lounaan, ja joskus otan sieltä mukaan itselleni myös illallisen. Mutta yleensä syön kotona sitä ruokaa, jota vaimoni on tehnyt itselleen ja lapsille.

LauriM pasta

SAAN INSPIRAATIOTA arkeen vaimostani Vernasta. Hän pitää hyvää huolta lapsistamme ja on hyvä äiti. Hänen esimerkkinsä motivoi minuakin tekemään parhaani, että olisin hyvä isä ja, kliseisestikin sanottuna, paras versio itsestäni. Urheilussa inspiroidun huippupelaajista, sillä haluan olla itsekin paras.

ARJEN SUPERVOIMANI on aikatauluttaminen. Olen oppinut suunnittelemaan ajankäyttöäni tehokkaasti ja yhdistämään asioita, esimerkiksi sopimalla puheluita niihin hetkiin, kun olen matkalla vaikkapa treeneihin.

KUNPA OPPISIN nukkumaan vähän paremmin. Tykkään valvoa myöhään ja sitten kuitenkin herään tosi aikaisin. Kauden aikana nukun paljon päiväunia, joilla paikkaan yön univajetta.

SALAINEN PAHEENI on se, että olen aika kova sokerihiiri. Leivonnaisista en niin välitä, mutta treenipäivän jälkeen syön usein karkkia.

ARKINEN TAITONI, jonka olen opetellut, on pahvilaatikoiden taittelu. Joudun tilaamaan erikoiskokoisia vaatteita ja kenkiä, ja pakkauslaatikoita kertyy nurkkiin. Jos niitä ei saman tien taittele kasaan, ne ovat tiellä koko ajan.

Lauri Markkanen

on 26-vuotias koripalloilija, joka pelaa NBA:n Utah Jazzissa ja Suomen maajoukkueessa.

Perheeseen kuuluvat puoliso Verna Aho sekä parin lapset Alvar, 5, ja Elsa, 3.

SUSIJENGI TORJUU KIUSAAMISTA

Suomen koripallomaajoukkue eli Susijengi on mukana tukemassa K-Marketin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kiusaamisvapaa vyöhyke -toimintamallia.

”Susijengissä ketään ei kiusata tai syrjitä, ja siksi Kiusaamisvapaa vyöhyke sopii täydellisesti arvoihimme. Olemme ylpeitä saadessamme olla mukana”, Lauri Markkanen kertoo.

Kiusaamisvapaa vyöhyke sai alkunsa, kun K-Market Tervapadan kauppias Ville Kestilä julisti kauppansa kiusaamisvapaaksi kolme vuotta sitten. Toimintamalli on käytössä kaikissa lähes 800:ssa K-Marketissa.

Lue lisää:

JULKAISTU   29.8.2023TEKSTI   Mirja AarnioKUVAT   Ville Vuorinen, Lauri Markkanen ja Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?