Pirkka0619 Paajuttu Harry Mertanen

Lasissa kuohuu lakka ja raparperi

Omat ideat ja puhtaat kotimaiset raaka-aineet. Niistä syntyy sellainen alkoholiton kuohujuoma, jota kannattaa Suomen jälkeen tarjota ulkomaillekin.

MARSKIN JUOMANA TUNNETTUA mustaherukanlehtijuomaa on tehty iät ja ajat, mutta sen muuttaminen kuohariversioksi vaatii monta työvaihetta.

Samalla kaavalla pystymme tekemään alkoholitonta kuohujuomaa melkein mistä kasvista tahansa. Saimme ensimmäiset Sihinä-kuoharit kauppaan vuosi sitten ennen kesäjuhlia.

Valmistus ei ole tähtitiedettä, mutta perustuu meidän pääkopassamme kehiteltyihin ideoihin, resepteihin sekä 15 vuoden kokemukseen alalta. Viimeisen vuoden ajan olemme tehneet koe-eriä raparperista, haistelleet ja maistelleet.

Minun pitää olla kiitollinen pienelle pojalleni, joka oikeastaan keksi koko homman. Ihmettelin, miksi hän kesäisin repii ja syö takapihamme raparperipensaan varsia. Sitten maistoin itsekin.

Ensimmäinen koe-erä vei polvet alta – väri oli täydellinen roseen vaaleanpunainen, maku ja tuoksu kuin aurinkoinen kesäpäivä. Mietin monta kertaa, miksi emme kokeilleet sitä aiemmin.

Yritysideamme perustuu siihen, että haluamme tuoda markkinoille uusia ja itse kehitettyjä alkoholittomia kuohareita koko perheelle.

Tahtikuoharit raparperi

KÄYTÄMME PUHTAITA SUOMALAISIA raaka-aineita, emme ylimääräisiä esansseja eikä keinotekoisia lisäaineita. Olemme ottaneet huomioon energia- ja sokeripitoisuudenkin: tuotteessa maistuu raaka-aineen oma sokeri ja aromi.

Emme säästele laadussa, vaan etikettikin kertoo, että juoma on täyttä tavaraa. Esimerkiksi lakka on kallis raaka-aine, mutta siitä huolimatta olemme pystyneet lyömään sitä mustaherukanlehti-lakkakuohariin niin, että se maistuu ja tuoksuu.

Täytyy toivoa hyvää satokautta metsän marjoille ja muille kasveille. Viime kesä oli kuiva ja kuuma, mutta vielä olemme selvinneet kotimaisilla raaka-aineilla.

Kunhan olemme saaneet kotimaan markkinan haltuun, meillä on kova hinku päästä ulkomaille.

Suomalaisille kuohuviineille olisi kova kysyntä. Se kertoo, että täälläkin osataan tehdä kuohareita aidoista mauista.”

Harry Mertanen, Tähtikuoharit

Lue lisää suomalaisesta ruoasta ja pientuottajien tuotteista

JULKAISTU   5.6.2019TEKSTI   Taina AhtelaKUVAT   Kai Tirkkonen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?