Niksi-Pirkka sticker

Jukka Hildén: Liikunta on minulle henkireikä

Jukka Hildén on vauhtia rakastava perheenisä, jonka perheessä vietetään laatuaikaa ja herkutellaan tulisella ruoalla.

AAMULLA HERÄTESSÄNI katson aina ensimmäiseksi, ketä kaikkia minun ja puolisoni sänkyyn on yön aikana kömpinyt. Useimmiten vierestä löytyvät ainakin 2,5- ja 4-vuotiaat lapsemme sekä muutama koira.

AAMUPALAKSI SYÖN usein tuorepuuroa. Se on kätevä valmistaa edellisenä iltana ja napata jääkaapista suoraan aamiaispöytään. Viikonloppuisin teemme usein brunssin, johon kuuluu aamiais-burritoja sekä vohvelibuffet.

RUOKABRAVUURINI ON hunaja-srirachalohi, jossa yhdistyy täydellisesti tulisuus ja makeus. Lohen voi valmistaa pannulla tai kesäisin grillissä. Kun kylkeen heittää vielä parsaa, keitettyjä perunoita ja vihreää salaattia, makuelämys on taattu.

ARJESSANI EN LUOVU laatuajan viettämisestä perheeni kanssa. Ei ole mitään parempaa, kuin tulla töistä kotiin ja kuulla ”Isi!”-huuto jo ulko-ovelta. Pyrimme syömään päivällisen aina yhdessä koko perheen voimin, ja silloin emme vilkuile puhelimia.

KUNPA OPPISIN vetämään paremmin rajoja. Välillä olen liian kiltti, ja ein sanominen tuntuu vaikealta, erityisesti työhön liittyvissä asioissa. Olen pyrkinyt aktiivisesti opettelemaan ein sanomista näin aikuisiällä.

PI524 Jukka Hilden sitaatti1

NAUTIN SUUNNATTOMASTI Suomen kauniista luonnosta. Pitkään USA:ssa asuessani näin, että luonnon kunnioittaminen ei ole kaikkialla itsestäänselvyys. Meillä on täällä Suomessa esimerkiksi aivan uskomattoman puhtaita järviä ja metsiä, ja niistä meidän täytyy pitää kiinni myös tulevaisuudessa.

MEILLÄ SYÖDÄÄN paljon mausteisia ja tulisia ruokia. Tämän tavan on tuonut arkeeni puolisoni, jolla on sukujuuria Meksikossa. Meillä myös perheen pienimmät syövät tulisia kastikkeita hyvällä ruokahalulla.

ARKEANI PITÄVÄT KASASSA omat treenihetkeni. Treenaaminen on ollut minulle aina henkireikä, ja se on auttanut jaksamaan haasteellisempienkin ajanjaksojen yli. Pyrin urheilemaan aamupäivisin, sillä silloin energiatasoni ovat parhaimmillaan.

SALAINEN PAHEENI on yöllinen mehujäiden napostelu. Ei ole kerta eikä kaksi, kun olen hiipinyt keittiöön aamuyöllä ja napannut pakastimesta Amppari-jäätelön. Olen jäänyt tästä myös kerran kiinni lapsilleni unohdettuani jäätelön kääreet tiskipöydälle.

ARJEN SUPERVOIMANI on lapsenmielisyys – siitä en halua koskaan luopua. Minulle lapsenmielisyys tarkoittaa sitä, että jaksaa aina suhtautua uusiin asioihin innolla ja uteliaisuudella. Kyynisyyttä tästä maailmasta löytyy jo ihan tarpeeksi.

PI524 Jukka Hilden sitaatti2

ARJEN EKOTEKONI on pyrkiä kasvattamaan lapsistani mahdollisimman tiedostavia kansalaisia ympäristöasioissa. On mahtavaa huomata, miten opit ovat menneet perille. Jos olen itse joskus erehtynyt esimerkiksi heittämään purkan kadulle, lapset ovat antaneet palautetta välittömästi.

OMA PIRKKA-NIKSINI on tuunata valmisruokia astetta houkuttelevimmiksi. Kaadan valmisruoan ensin lautaselle, ja lämmittämisen jälkeen pilkon mukaan vihanneksia. Päälle ehkä vielä tuoretta chiliä koristeeksi. Ateria on heti kivemman näköinen ja maistuu paremmin lapsille.

PIHISTELEN pesuaineissa. En ole erityisen tarkka siitä, millä aineella kotimme lattiat mopataan, joten valitsen kaupassa aina vain sen tuotteen, mikä käteen sattuu.

HIFISTELEN lastemme vaatteissa. Koska Suomessa kelit ovat mitä ovat, on vaatteiden kestettävä vaihtelevia säitä. Laadukkaita lastenvaatteita voi myös kierrättää useammalla lapsella.

JUKKA HILDÉN on 43-vuotias tv-persoona ja Duudsonit-ryhmän jäsen. Perheeseen kuuluvat puoliso Chachi Hildén, neljä lasta ja kolme koiraa.

Jukka on Pirkka-tuotesarjan suuri fani ja toimii sen brändilähettiläänä.

Lue lisää:

JULKAISTU   22.4.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Jukka Hildén

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?