Niksi-Pirkka sticker

Iman Gharagozlu yhdistelee sujuvasti makuja eri maiden keittiöistä

Ruokavaikuttaja Iman Gharagozlu halusi tuoda meksikolaiset maut suomalaisten ruokapöytiin – syntyi uusi Chalupa-tuotesarja yhdessä K-ruokakauppojen kanssa.

MONET TUNTEVAT minut ehkä parhaiten @imanjaleenasafkaa -tilin Imanina. Instagram-tilimme sai alkunsa korona-aikana, kun vietimme paljon aikaa kotona vaimoni Leenan kanssa yhdessä kokkaillen. Aloimme jakaa tilillä helppoja arkiruokareseptejä, ja innostuneita seuraajia alkoi kerääntyä. Nykyään pyöritämme Instagram-tilin lisäksi podcastia sekä omaa ohjelmaa Yle Areenassa.

LAPSUUDENKODISSANI ON aina laitettu paljon ruokaa, ja yhteiset ateriat ovat olleet tärkeä osa arkea. Olen asunut monessa eri maassa, ja uskon, että se on myös vaikuttanut ruoanlaittofilosofiaani. Rakastan yhdistellä makuja eri maiden keittiöistä.

Vaikka olen aina ollut kiinnostunut ruoasta, ei ravintola-ala ollut minulle mitenkään itsestäänselvä alavalinta. Nuorempana ajattelinkin, että minusta tulee arkkitehti, ja lähdin Lontooseen opiskelemaan alaa. Muutaman mutkan kautta päädyin lopulta ravintola-alalle. Perustimme meksikolaista katuruokaa tarjoavan Chalupa- ravintolaketjun yhdessä veljeni Aminin kanssa vuonna 2015. Nykyisin olen toiminnassa mukana luovan johtajan roolissa.

OLEN TODELLA innoissani uudesta Chalupa- tuotesarjasta, joka lanseerattiin lokakuun alussa. Minulla oli heti alusta asti selkeä näkemys, millainen tuotesarjasta tulisi: raikkaita meksikolaisia makuja laadukkaista raaka-aineista, aivan kuten Chalupa-ravintoloissamme.

Tuotesarjaan kuuluu kymmenisen tuotetta, muun muassa erilaisia salsoja, tuore tortillalätty ja juustoraasteita. Tuotesarjan kantavana ajatuksena on, että tuotteet on helppo nostaa pöytään ja jokainen voi koota omannäköisensä annoksen. Silloin kenenkään ei tarvitse viettää koko iltaa keittiössä, ja aikaa jää siihen kaikista tärkeimpään eli yhdessäoloon läheisten kanssa.”

TEKIJÄ

Iman Gharagozlu, Think Drinks-yhtiön luova johtaja ja ruokavaikuttaja, Helsinki.

TUOTE

Chalupa Pehmeä maissi-vehnätortilla 8 kpl 150 g, vain K-ruokakaupoista.

Löydä lisää tuottajien tarinoita:

JULKAISTU   29.10.2023

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?