Niksi-Pirkka sticker

Herkuttele ja pihistele

Panostan nyt ja aina ruoan terveellisyyteen, kertoo Anne Hujala pääkirjoituksessaan.

ELÄMÄNI PARHAAT säästökonstit olen kehittänyt opiskelijana ja nuorena äitinä. Opiskelijana tykkäsin kutsua kavereita kylään, mutta tarjoiluihin ei ollut juuri rahaa. Tein siksi usein ison kasan pizzaa, mutta havaitsin, että sen täytteisiin kului helposti yllättävän paljon rahaa. Keksinkin käyttää täytteenä hyvin maustettua soijarouhetta. Se oli huomattavasti jauhelihaa halvempaa, eikä kukaan huomannut lihan puuttuvan.

En varsinaisesti ajatellut olevani mikään edelläkävijä vuosituhannen vaihteessa, vaan tavoitteenani oli ennemmin säästö. Nuorena äitinä kävi hieman samoin: lastenruoat tulivat edullisimmiksi, kun ne teki itse ko-timaisesta sadosta. Jo silloin soseiden valmistaminen kotona tuoreista, puhtaista raaka-aineista oli monelle vanhemmalle kunnia-asia – mutta itse kyllä mietin enemmän taloudellisuutta.

Toisaalta olen kyllä aina myös panostanut: opiskeluajoilta muistan paistopisteen tuoreen vaalean leivän, jota nautiskelin suolakurkkujen kera viikonloppuisin. Nuorena äitinä taas päivän kohokohta oli herkuttelu kaupan korvapuustilla mammakaverin kanssa.

Lisäksi panostan nyt ja aina ruoan terveellisyyteen. Se ei tule kalliiksi, jos suosii esimerkiksi heviosastoa sesonkien mukaisesti sekä vaikkapa juureksia. Nykyäänkin valitsen ostokseni harkitusti. Joihinkin tuotteisiin satsaan enemmän, toisiin vähemmän. On asioita ja arvoja, joista en luovu – kuten kotimaisuus, etenkin ostaessani maitotuotteita, leipää, kasviksia ja lihaa.

Näin tuen kotimaista ruoantuotantoa ja panostan makuun. Sillä jos jostain on pakko säästää, viimeiseksi haluan tinkiä suomalaisen ruoan tukemisesta.

Kuka hän on

Anne Hujala, K-Supermarketin ketjujohtaja, joka rakastaa ruokaa, liikuntaa ja eläimiä.

Toive Pirkan lukijoille

Moni katsoo nyt tavallista tarkemmin, mitä kaupasta valitsee. Tarkistathan silti, että ostos on kotimainen?

Oma suosikkini

Paikalliset leivät ovat heikkouteni. Työmatkalle lähtiessä lapseni tietävät jo kysyä, tuonko taas leipää tuliaiseksi.

Julkaistu Pirkka-lehdessä 10/2022

JULKAISTU   2.10.2022TEKSTI   Anne HujalaKUVAT   Antti Raatikainen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?