ellakanninen

Arjen ekoteko: Ruokaa läheltä

Toimittaja Ella Kanninen haluaa syödä lähiruokaa ja luomua. Hän opettaa myös lapsilleen arjen ekologisuutta.

MUUTTO ITALIAAN oli minulle ruokavallankumous, ennen sitä en juuri miettinyt ruokaa enkä osannut kokata.

Hyvän ruoan merkitys valkeni minulle Toscanassa. Siellä ruoasta puhutaan jatkuvasti, ja maaseudulla ruoka on mahdollista ostaa lähituottajilta luomuna. Toki myös paikallinen market on kovassa käytössä.

Italiassa olen oppinut, miltä puhdas ja laadukas ruoka maistuu ja miltä se näyttää. Laadukkaat raaka-aineet ovat tärkeässä osassa. Esimerkiksi kesäkurpitsat voivat olla pehmeitä, koukeroisia ja täynnä koloja, mutta maistuvat ensiluokkaisilta.

NYKYISIN MEILLÄ on perheeni kanssa kaksi kotia: toinen Italiassa ja toinen Vantaalla. Haluaisin löytää myös Suomesta kotini läheltä tuottajia, joilta voin tilata raaka-aineita: esimerkiksi hyviä kananrintoja, jauhelihaa tai kalaa.

Aion selvittää, voisiko ne ostaa suoraan lähikaupasta.

Pientilojen tuotteet ovat luksusta, josta olen valmis maksamaan jopa vähän enemmän. Ruoka on tärkeä asia, ja arjessa jokainen joutuu tekemään päivittäin siihen liittyviä valintoja.

Ruoan alkuperän selvittäminen tuntuu välillä monimutkaiselta. Haluan syödä lähiruokaa ja suosin mielelläni luomua, mutta kyllä meilläkin on tällä hetkellä tuore ananas keittiössä odottamassa.

Olen tarkka myös pakkausten kierrättämisestä ja uudelleen käytöstä. Välttelen pakkauksia, joista tulee turhaa jätettä.

Haluan opettaa lapsilleni arjen ekologisuutta, esimerkiksi kertomalla, miksi on hyvä suosia kasviksia. Kotona teemme yksinkertaista maistuvaa ruokaa ja syömme kaikkea: italialaisia pastaruokia, vihanneksia ja kalaa, mutta myös lihapullia ja siskonmakkarakeittoa."

Kuka ja mistä tunnetaan?

Toimittaja Ellan Kanninen kuvaa parhaillaan Ellan matkassa – Roomalaisten jäljillä -matkasarjaa, joka tulee ulos alkuvuonna 2020.

Tämän opin kantapään kautta

Italialaisille ruoka-ajat ovat pyhiä ja niistä pidetään kiinni. Alkuun saatoin kolkutella aivan väärään aikaan ravintolan ovea, jotka pysyivät suljettuina.

Lue lisää

JULKAISTU   3.4.2019TEKSTI   Eeva LauronenKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?