Niksi-Pirkka sticker

Ajetaan me moottorilla

Sähköpyöräily on nosteessa ja pyöriä on tarjolla moneen tarpeeseen. Mitä sähköpyörää hankkiessa kannattaa ottaa huomioon?

Sähköpyörät saivat kansan polkimille ja rohkaisivat pidemmille reiteille.

Sähköpyöriä on tarjolla sekä kaupunkiajoon, työmatkapyöräilyyn että maastoajoon. Myös pelkällä lihasvoimalla liikkuvien pyörien valikoima on kasvanut huimasti. Leveärenkaiset, soratielle soveltuvat gravel-pyörät ovat uusimpia tulokkaita.

Millainen pyörä sopii minulle?

Pyörä kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Kaupunkipyörässä on lokasuojat ja tavarateline, ja sen päälle on helppo nousta. Maastoon soveltuu töyssyjä kestävällä rungolla ja renkailla varustettu pyörä.

Työmatkapyöräilijän kannattaa puolestaan kiinnittää huomio renkaiden rullaavuuteen sekä hyvään ajoasentoon. Laajassa pyörämallien kirjossa sekä rungon koon valinnassa saa apua asiantuntevalta myyjältä. 

Mitä lisävarusteita tarvitsen?

Pyöräilykypärä on jokaisen pyöräilijän tärkein lisähankinta. Hyvä kypärä istuupäähän napakasti ja on säädettävissäleukahihnan ja sovituspalojen avulla.

Hihnan ja leuan väliin pitäisi mahtua yksi tai kaksi sormea. Varmista, että kypärä suojaa hyvin myös otsan alueen.

Minkälainen lukko kannattaa valita?

Korkealaatuinen lukko suojaa pyörän varmimmin varkailta. Metallirunkoinen U-lukko kiinnittää pyörän tukevasti kaiteeseen tai telineeseen. Taitettava lukko on U-lukkoa kompaktimpi ja kätevä pitää mukana.

Ketjulukko puolestaan on helppo kiinnittää mihin tahansa kiinteään esineeseen. Turvallisinta on kiinnittää pyörä lukolla rungosta.

Minkälaiset pyöräilyvaatteet tarvitsen?

Pyöräilyvaatteita valitessa kannattaa pohtia harrastuksen laatua ja säännöllisyyttä: pyöräiletkö keskipitkiä matkoja maastossa vai pitkiä matkoja maantiellä?

Olosuhteista riippumatta pyöräilijän perusvaatetukseen kuuluvat aina pyöräilyhousut, säänmukainen pyöräilytakki tai -paita sekä pyöräilyyn sopivat tekniset alusvaatteet. Hengittävät sukat ja pyöräilyhanskat tuovat lisämukavuutta.

Kaipaatko kokemuksia sähköpyöräilystä? Tutustu näihin!

Parasta pyöräilyyn

pyorailytarvikkeet juttukuva

*Naisten lyhythihainen Pearl Izumi Quest Jersey -pyöräilypaita pitkällä vetoketjulla ja selkätaskulla, 59,90 €, Intersport. Kangaspäällysteinen, 85-senttinen Kryptonite Keeper 785 -ketjulukko kulkee helposti mukana, 51,90 €, Intersport. Halo-valosetissä on etuvalo (600 lm) ja takavalo (15 lm) sekä akku. Neljä eri vilkkutoimintoa ja jarruvalo, 34,90 €, Intersport. Moderni, takaa matala Giro Fixture Mips -maastokypärä kiristyspannalla ja heijastavilla yksityiskohdilla, 99,90 €, Intersport. Pearl Izumin PRO Barrier WxB -kengänsuojat pitävät pyöräilijän jalat kuivina ja lämpöisinä ikävässäkin säässä, 59 €, Intersport.
*

Lue lisää:

JULKAISTU   29.3.2022TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Getty Images, Viola Virtamo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?