PI0516 VilleGalle, Kuvat Viivi Huuska

VilleGalle Vallaton

Supersuositun JVG-yhtyeen VilleGalle tunnetaan bilehileenä ja väsymättömänä viihdyttäjänä.

"Saisko meidän Siru ja Samuli yhteiskuvan?"

VilleGallen ateria hiihtokeskuksen lounasravintolassa katkeaa kolmatta kertaa, kun topakka äiti tuuppii ujostelevaa jälkikasvuaan idolin luokse. Välillä olisi kiva syödä rauhassa, mutta VilleGalle vastaa taas kärsivällisesti "totta kai" ja kaivaa tottuneesti esiin söpöimmän hymynsä. Kultakuori hammasrivistössä välähtää.

– Tiedän, että tuota kuvaa katsellaan kotona kännykän ruudulta vielä pitkään. Se voi vaikka piristää pientä koululaista jonain huonona päivänä.

Lapsifanit ovat JVG:lle tärkeitä.

– Vaikka se on klisee, niin kyllähän nuorissa on tulevaisuus, VilleGalle naurahtaa.

– Niiltä saa paljon energiaa ja elämäniloa. Ja onhan se mieletöntä miettiä, että meidän keikka on jollekin elämän ensimmäinen keikka ja biisit sellaisia, jotka voivat palata mieleen vielä vuosikymmenien päästä.

Siksi VilleGalle suostuu selfieen toisensa perään, vaikka ruoka jäähtyisi. Baari-iltana poseeraaminen ottaa enemmän päähän.

Juhlatuulella olevien kuvan kärkkyjien pinna kiristyy, jos VilleGalle suvaitsee ehdottaa kohteliaasti, että ei haluaisi esiintyä tusinan tuntemattoman kuvissa Facebookissa kaljapullo kourassa. Useimmille se ei käy.

– Se, että julkkis suostuu yhteiskuvaan koska tahansa, on oletus. Se, että kieltäytyisin, olisi monelle selvä merkki siitä, että olen kylmäkiskoinen kusipää. Se ajatus ahdistaa liikaa.

Paine olla kaikille kiva on kova. Pitkillä keikkareissuilla ei ole päiväkausiin mahdollisuutta vetäytyä omaan rauhaan.

– Huumorin kautta, hän tiivistää selviytysmistrategiansa.

VilleGallen hymypojan imago ei ole pinnistelty rooli. Hän on ihan oikeasti eläväinen ja hyperaktiivinen, inspiroitunut ja inspiroiva. Hän kuplii ja kuohuu. Ja miksi ei – saahan hän tehdä työkseen juuri sitä, mistä on aina unelmoinut.

Kaikki mun stressikin on lopulta sellaista leikkistressiä. On helppo hymyillä, kun kaikki menee nappiin.

Ei VilleGallekaan mikään superihminen ole, vaan toisinaan epävarma. Hän kertoo jännittävänsä vieläkin keikkojen eturiviä. Kun ei ole instrumenttia, jonka taakse piiloutua, on yleisön edessä välillä liiankin paljaana. Silloin on vain tanssittava täysillä.

– Kun esiintymiseen keskittyy ja sille antautuu, ei voi samaan aikaan taltioida joka sekuntia mieleensä. Jälkeenpäin muistaa vain välähdyksiä.

  • Kuka: Muusikko Ville Galle, taiteilijanimeltään VilleGalle
  • Ikä: 28
  • Kotoisin: Helsingin Oulunkylästä
  • Perhe: Sinkku
  • Harrastukset: Jääkiekko, sähly
JULKAISTU   26.10.2016TEKSTI   Laura FrimanKUVAT   Viivi Huuska

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?