Niksi-Pirkka sticker

Vierivä kivi ei sammaloidu

Padel, pyöräily vai verkkotreeni? Lue asiantuntijan vinkit ja ota haltuun tämän vuoden hittilajit.

Liikkujan trendit 2022

1. Polkupyöräily

Polkupyöräily on pop monestakin syystä. Monella työmatka sujuu polkupyörällä julkisten kulkuvälineiden sijaan, ja uudet sähköpyörät tekevät työmatkapyöräilystä helppoa. Paikoitellen vaihtoehtona ovat kaupunkipyörät. Pyöräily sopii myös ympäristötietoiseen trendiin.

2. Verkkotreeni

Verkkotreenit nousivat suosioon, kun korona-aika sulki kuntosalit. Verkko-treenit sopivat kiireiseen elämään ja säästävät siirtymiseen kuluvaa aikaa. Kuntosali- ja ryhmäliikuntaa toteutetaan jatkossa hybridinä: osittain salilla ja osittain verkossa. Työpäivää tauottavat minitreenit ovat myös nousussa.

3. Puettava teknologia

Aktiivisuusrannekkeita ja sykemittareita nähdään entistä enemmän harrastelijoidenkin ranteissa. Aktiivisuuden ja sykkeen lisäksi seurataan myös hyvinvointia: esimerkiksi unen määrää ja laatua, hengitystä ja kehon lämpötilaa.

4. Ulkoliikunta

Ulkoliikunnan ja luonnossa samoilun suosio jatkuu. Kansallispuistoissa ja lähimetsissä ulkoillaan enemmänkin elämyksellisyyden kuin kuntoilun vuoksi.

6. Padel

Vuoden hittilaji padel on maailman nopeimmin kasvava mailapeli. Nelinpelinä pelattava padel on lajina sosiaalinen ja sen aloituskynnys on matala. Frisbeegolf on toinen suosikkilaji, jonka ympärillä on ollut hypetystä. Lajin etuna on, ettei sen aloittaminen vaadi kalliita varusteita tai valmentajaa.

6. Pihapelit

Vanhanajan pihapelikulttuuria muistuttava liikunta on kasvava trendi. Nuoret ja lapset keksivät lähiympäristössä tekemistä, joka ei ole vanhempien organisoimaa: skeittausta, parkouria ja muuta, jossa voi myös hengailla mukana esimerkiksi videoimassa muiden suorituksia.

Asiantuntija: liikuntapedagogiikan yliopistolehtori Kasper Salin, Jyväskylän yliopisto

vieriva kivi tuotteet Aloittelijan Wilson Pro Staff Team TX -padel-maila antaa pelaajalle hyvän tuntuman ja kontrollin palloon, 99,90 €. Polar Ignite 2 -ranne-sykemittari mittaa sykkeen, unen ja palautumisen sekä tarjoaa kuntotason pohjalta räätälöityjä treeniehdotuksia, 229 €. Pearl Izumi AmfiB Gel -pyöräilyhanskat on valmistettu materiaalista, joka suojaa kylmältä ja hylkii vettä. Peukalo ja etusormi toimivat kosketusnäyttöjen kanssa, 79 €, Intersport.

Veny ja rentoudu

Venyttely, palautuminen, riittävä uni ja oikea ravinto pitävät kehosi kunnossa, lihakset iskussa ja nivelet liikkuvina. Lihasten jumeja voi rentouttaa myös faskiapalloilla ja hierontavasaralla. urheilutuotteet hero

Langattomat JBL Tune 510BT -kuulokeet 39,95 €, Havit-lihashuoltovasara 69,95 €, Gymstick Active Fascia -korkkipallo 9,99 €, -tuplakorkkipallo 16,99 € ja -joogapalikka 14,99 €, K-Citymarket.

Kolmelle kukkarolle

Hengittävä aluspaita sopii aktiiviseen liikuntaan. paidat

1. Miesten pitkähihainen Halti Free Recy Seamless -aluspaita on kierrätys-materiaalista valmistettu. Paita on pehmeä, lämmin ja se pitää ihon pinnan kuivana 29,90 €, Intersport.

2. Miesten Halti Ultra Cool Mesh -aluspaita on joustavaa Active Dry -materiaalia, joka siirtää kosteutta ja kuivuu nopeasti.Valmistettu osittain kierrätetystä polyesteristä, 59,90 €, Intersport.

3. Miesten lämmin ja hengittävä Devold Expedition -kerrastopaita merinovillasta. Sopii hyvin yleispaidaksi niin viileisiin kuin lämpimämpiinkin olosuhteisiin, 115 €, Intersport.

Lue lisää:

JULKAISTU   26.1.2022TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Getty Images, Viola Minerva Virtamo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?