Niksi-Pirkka sticker

Vaihtoauto verkosta – Näin kaupat onnistuvat

Auton ostaminen nettikaupasta on helppoa, kun muistat nämä vinkit.

1. Miten autosta saa tietoja?

Autojen katselu kotisohvalta käsin on helppoa. Kaikki kiinnostavien vaihtoehtojen tiedot löytyvät myyntisivuilta, ja niitä on näppärä vertailla. Verkkokaupasta löytyneestä kiinnostavasta vaihtoautosta saat helposti lisätietoja myyjältä esimerkiksi chatissa tai puhelimitse. Voit pyytää autosta myös lisäkuvia ja videota, tai myyjä voi esitellä autoa sinulle videopuhelun välityksellä haluamanasi ajankohtana.

Samalla saat tavallisesti halutessasi tarjouksen myös nykyisestä autostasi tai voit keskustella rahoituksesta.

2. Miten kaupat hoidetaan?

Kun kiinnostava auto on löytynyt, kaupat voidaan yleensä hoitaa helposti kokonaan etänä. Ei siis haittaa, vaikka uusi ajoneuvosi löytyisi toiselta puolelta Suomea. Auton kauppasopimus toimitetaan tavallisesti sähköpostiisi, jolloin voit tutustua siihen rauhassa. Allekirjoittaminen tapahtuu useimmiten netissä verkkopankkitunnusten avulla, samoin käsirahan tai koko kauppasumman maksaminen. Kaupanteon jälkeen uusi auto voidaan toimittaa valitsemaasi myyntipisteeseen tai sen voi pyytää kotiovelle lisämaksusta. Mikäli annat vanhan autosi vaihdossa, se yleensä tarkastetaan ja luovutetaan uuden auton toimituksen yhteydessä.

3. Saako auton koeajaa?

Kauppoja ei suinkaan tarvitse tehdä pelkkien kuvien tai videon perusteella. Kun sopimus on tehty, ja olet noutanut auton itsellesi tai saanut sen kotiisi, sinun kannattaa viedä uusi menopelisi heti kunnolliselle koeajolle.

Auto on hyvä tarkastaa sisältä ja ulkoa sekä testata kunnolla liikenteessä. Kovin pitkälle matkalle ei kuitenkaan kannata heti rynnätä. Jos päätätkin peruuttaa kaupat, autoliike saattaa veloittaa sinulta käyttöhyötykorvauksen tietyn kilometrimäärän ylittävästä ajosta.

4. Millainen vaihto-oikeus autossa on?

Verkkokaupassa vaihto-oikeus on voimassa 14 vuorokautta kaupantekohetkestä. Jos et olekaan tyytyväinen autoon, sinun kannattaa olla heti yhteydessä myyjään. Useimmiten auton voi vaihtaa toiseen myyntipisteessä, tai voit tilata vaihdon kotipihaasi korvausta vastaan.

Jos haluat kokonaan peruuttaa kaupan, kauppasumma palautetaan sinulle, kun myyjä on tarkastanut auton.

5. Entä jos ilmenee vika?

Etäautokaupassa pätevät samat säännöt kuin myymälässä tehdyssä autokaupassa. Jos huomaat autossa vian, sinun kannattaa ottaa heti yhteyttä myyjään.

VINKKI!

Uudistuneesta K-Auto.fi-verkkokaupasta löydät jopa 3 000 vaihtoautoa.

Pro-vinkit antoi digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Mika Niemelä, K-Auto.

Lue lisää:

JULKAISTU   26.2.2024TEKSTI   Anna PoveniusKUVAT   Valmistaja

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)