Niksi-Pirkka sticker

Tuotteen takana: Uusi tehdas nousi tuhkasta

Narvin toimitusjohtaja Arto Sainio tekee saunan lauteilla hyviä päätöksiä. Siellä hän joutui pohtimaan myös tehtaan tuhoa.

PARHAITA SAUNAMUISTOJANI ON, kun veimme lapset ensimmäisiä kertoja rantasaunaan. Muistot palasivat hiljattain mieleen, kun kaksivuotiaat lastenlapset Aava ja Kasper olivat kanssamme saunomassa mökillä.

Rantasaunamme lämpiää heti, kun jäät lähtevät. Tänä vuonna heitin talviturkin pääsiäisen aikaan. Meillä sauna lämpiää kuusi kertaa viikossa, usein liikunnan jälkeen. Voin laittaa saunan päälle mobiiliapilla vaikka juoksulenkillä tai jääkiekkokatsomossa.

Paras kiuas on sellainen, josta saa pehmeät, kosteat ja pitkäkestoiset löylyt. Kiukaassa on oltava riittävästi kiuaskiviä ja oikein mitoitettu teho saunan kokoon nähden. Minulla on jatkuvalämmitteinen Narvi Velvet -kiuas. Savusauna olisi ihanteellinen, mutta mökkitontin rakennusoikeus on jo käytetty.

Rauman Lapissa on valmistettu kiukaita jo vuodesta 1937. Tulin Narvin toimitusjohtajaksi vuonna 2013, ja seuraavana vuonna ostin osake-enemmistön. Suuri järkytys olikin viime kesänä, kun hätäkeskus soitti: Narvin tehdas palaa! Kun ajoin paikalle, savupatsas näkyi jo kauas. Liekkimeri sai voimattomaksi, 2400 neliötä meni maan tasalle. Tulipalon jälkeisenä aamuna näky oli lohduton. Räystään alla seisoi itkuisia työntekijöitä, monilla olivat jääneet yöunet väliin.

Se oli muistutus kaiken katoavaisuudesta. Selviytymisessä auttoivat perhe, henkilöstön vahva sitoutuminen ja yhteisön tuki. Sain heti soittoja kaupunginjohtajaa myöten ja meille tarjottiin väistötiloja. Rakensimme tuotantolinjan väistötilaan, ja toiminta pääsi jatkumaan alle kahdessa kuukaudessa. Yhteisöllisyyden voima ja saamamme tuki pistävät nöyräksi. Uusi tehdas valmistui kesällä ja vuonna 1937 alkanut perinne jatkuu. Ja saunassa tehdään edelleen tärkeitä päätöksiä, puhdistaudutaan, rentoudutaan ja virkistäydytään.”

JULKAISTU   3.8.2021TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Veera Korhonen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?