Niksi-Pirkka sticker

Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Laura Strömberg valmistaa lähiruokaa lemmikeille ja pitää hiilitassunjäljen mahdollisimman pienenä. Miten Dagsmark Petfoodin tarina alkoi?

”Lemmikeissä on parasta iloisuus ja positiivisuus, niillä ei ole huonoja päiviä. Minulla on kolme mäyräkoiraa ja belgianpaimenkoira. Ne ovat aina iloisia, kun tulen kotiin. Se piristää mieltä. Lemmikeiltä voi oppia läsnäoloa ja kiireettömyyttä. Lenkillä koirat haluavat välillä pysähtyä, katsella maisemaa ja rauhoittua. Siitä voi ottaa mallia omaankin elämäänsä. 

Kasvoin allergiaperheessä enkä saanut omaa koiraa. Julistin suureen ääneen, että otan koiran heti, kun muutan omaan kotiin. Kun pääsin kauppakorkeakouluun opiskelemaan, ostin opintolainalla oman koiran. Nyt koirat, niiden kasvattaminen ja kilpailut ovat kuuluneet elämääni jo 25 vuotta.

Dagsmark Petfoodin tarina alkoi syksyllä 2016 halusta valmistaa kotimaista, ekologista lähiruokaa lemmikeille. Päätimme kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Ensimmäiset nappulat valmistimme käsityönä juustonaksukoneella. Pian emme pystyneet enää vastaamaan kysyntään ja lähdimme kehittämään toimintaamme teolliseen suuntaan.

Tuotantomme on mahdollisimman ekologista ja kestävää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita, jotka ovat peräisin lihateollisuuden sivu-virroista sekä esimerkiksi suomalaista perunaa, kauraa, marjoja ja pellavaa. Jalostamme lemmikkien ruoaksi ne ruhon osat, joita ihmisten ruokaan ei käytetä. Tuotteillamme on ollut Avainlippu-merkki alusta lähtien ja laskemme hiilitassunjälkemme vuosittain.

Ihmiset ovat todella valveutuneita ja haluavat kissoilleen ja koirilleen parasta. Suurin haaste lemmikin ruokinnassa on hemmottelu liialla ruoalla ja nameilla. Itsekin välillä taistelen sen kanssa. Meillä on valikoimissa myös kevyemmän ruokavalion kuivaruokaa. Koirat ovat usein ahneita, kissojen nirsoilu puolestaan asettaa enemmän haasteita tuotekehittelyyn.”

Lue lisää:

JULKAISTU   2.11.2021TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Suvi Elo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?