Niksi-Pirkka sticker

Tuotteen takana: Tähtiä keittiöstä

Michelin-kokki Pekka Terävä ei tietäisi valmisruoista paljon mitään Ilman pandemiaa. Nyt myynnistä löytyvät Olo Creative Kitchen -valmisateriat.

KOKKIEN MIELESTÄ jonkun muun tekemä ruoka maistuu aina parhaalta. Äidin tekemästä silakkalaatikosta tulee mieleen hyviä muistoja. Kun ruoka oli otettu uunista, sen tuoksu sai veden kielelle. Maku oli taivaallinen. Omat kotiruoka-bravuurini vaihtelevat sesongin mukaan. Ensipuraisu uudesta perunasta on aina paras.

Kesällä mökillä tarjoan kotimaisia kasviksia grillatun lihan kanssa, se on pettämätön makuyhdistelmä. Alkukeväästä saa olla aikamoinen ideanikkari, mutta onneksi kotimainen ahven, kuha ja made ovat silloin parhaimmillaan. Ja varhaiskaalista saa pitkään kypsytetyn häränlavan kanssa herkullisen padan. Koronatilanne sai miettimään, miten työllistämme ravintoloidemme henkilökuntaa. Kehitimme Olo Creative Kitchen -valmisateriasarjan, jossa on alkuruokia, pääruokia ja jälkiruoka.

Suunnittelussa oli tärkeää valita raaka-aineet, jotka kestävät herkullisina muutaman päivän. Lihapulliin haettiin makua, joka tuntuisi siltä kuin olisi syömässä ravintola Olossa. Testasimme ja kehitimme makuja, rakennetta ja valmistustekniikkaa. Varsinkin etätöitä tekevät kaipaavat ideoita ja vaihtelua ruokapöytään. Onneksi ravintolat tarjoavat noutoruokaa laajalla kirjolla.

Valmisruoat olivat minulle uusi maailma, ja tarjonnan laajuus hämmästytti. Perhearjessa ne säästävät aikaa ja niitä voi tuunata mielen mukaan. Kun kilometrejä tulee, olen alkanut ajatella ruokaa myös terveellisyyden kannalta. Syön entistä harvemmin lihaa ja enemmän kalaa ja kasviksia. Ehkä kerran kuussa pitää saada kunnon marmoroitu pihvi.

Ruoka on yhteen kokoava tekijä ja ruokapöydässä on hyvä jakaa suruja ja iloja. Näinä aikoina olemme huomanneet, miten tärkeitä sosiaaliset kohtaamiset ovat. Kun tästä päästään, pistän grillin pauhaamaan ja kutsun ystävät paikalle.”

Olo Creative Kitchen -valmisateriat saatavilla valikoiduissa K-ruokakaupoissa

Lisää "Tuotteen takana" -tarinoita:

JULKAISTU   31.3.2021TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Vilja Harala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?