Niksi-Pirkka sticker

Tuotteen takana: Maija Louekari, kuosien  keksijä

− On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta, sanoo kuviosuunnittelija Maija Louekari.

”Lapsuudenkodissani oli aina Marimekkoa. Äitini ompeli minulle pussilakanan Juhannusruusu-kankaasta, kun olin 3-vuotias. Muistan, miten tunsin oloni prinsessaksi peiton alla. Leikimme siskoni kanssa pienillä eläimillä toisen Marimekko-kankaan päällä, jossa oli kasveja.

Suunnittelijana inspiroidun ympäristöstäni ja ihmisistä siinä. Kiinnostun varsinkin heistä, joilla on rohkea, omaperäinen tyyli ja hyvä fiilis pukeutumisestaan. Luonnossa minua inspiroivat kasvit, värit ja muodot sekä eri säätilat tai vuorokaudenajat. Esimerkiksi taivaalla on aina upeita värisävyjä varsinkin säätilan vaihdellessa.

Olen onnellinen, kun saan tehdä unelmieni työtä. Suunnittelutyössä olen huomannut, että ideat tarvitsevat aikaa hautuakseen valmiiksi. Havainnoin koko ajan, lomallakin. Silloin on rennompaa ja olen vastaanottavaisempi ideoille.

Siirtolapuutarha-kuosi syntyi, kun pyöräilin Marimekkoon töihin Herttoniemen siirtolapuutarhan kautta. Ajattelin aina, että miten hienoa, kun mökki on keskellä kaupunkia ja siellä voi kasvattaa omaa ruokaa. Ensimmäisenä Siirtolapuutarha-kuosi päätyi Sami Ruotsalaisen suunnittelemaan Oiva-astiastoon. Idea Räsymatto-kuosiin tuli ajatuksesta siirtolapuutarhamökin matoista. 

On aina arvoitus, mikä esine kestää aikaa. Uskon, että sellaiset esineet säilytetään, joihin liittyy tunteita tai muistoja lapsuudesta. Minullakin on vanhoja astioita ja myös kirpputoreilta ostettuja huonekaluja, joissa näkyy ajan patina ja eletty elämä. Minusta on arvokasta, että moni muu on voinut käyttää niitä aikaisemmin.

Pidän siitä, että suunnittelemani esineet ovat arkipäiväisessä käytössä, ei vain tiettyyn tilanteeseen suunniteltuja. Käytän Marimekon Oiva-sarjan tuotteita päivittäin. Oma suosikkini on kahvikuppi, josta nautin aamukahvini joka päivä.”

Lue lisää:

JULKAISTU   4.10.2021TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Vilja Harala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?