Niksi-Pirkka sticker

Ne ihan parhaat suklaaniksit

Suklaa on ihanaa, mutta tiesitkö, että herkutteluun tarvitaan niksejä? Onneksi Niksi-Pirkka tietää parhaat suklaaniksit.

Näillä suklaanikseillä suomalaiset ovat lähestyneet Niksi-Pirkkaa.

1. Makea kierrosapulaskuri

Kierrosapulaskuri "Kantatilkun teossa hyvänä apuna ovat suklaarusinat. Syö pois aina yksi joka nurjalla kerroksella. Villasukan kantalappu on sopivan pituinen, kun kaikki rusinat on syöty."

2. Se suklaisempi kuivakakku

"Tein jo ensimmäiset jouluiset kuivakakut, joista toisen pakastimeen. Reseptissä olleet rusinat vaihdoin Pirkka suklaarusinoihin, ja maku oli kyllä herkullisempi!"

3. Suklaamurua helposti

niksi-hienoa-murua-suklaasta "Esimerkiksi kakun koristeluun sopivaa murua saa vuolemalla perunankuorimaveitsellä suklaalevyn reunasta hentoa murua."

4. Kätevin tapa sulattaa suklaa?

"Suklaan sulatus on helppoa: Kun kakku paistuu uunissa, ota pieni kuppi ja paloittele suklaa siihen. Laita kuppi hellan takaosan päälle höyryaukon viereen, ja suklaa sulaa kuin itsestään."

5. Ensin nuijitaan suklaa...

niksi-suklaan-rouhiminen nuija "Suklaakakkua leipoessa voit jättää suklaan veitsellä rouhimisen väliin. Hakkaa perunanuijalla avaamattoman levyn päältä. Näin vältät suklaasilpun lentelemisen ympäri keittiötä ja sotkemasta tehosekoitinta tai pöytätasoa. Kun avaat suklaalevypussin, voit kaataa valmiin suklaarouheen heti taikinan joukkoon."

6. Kuinka jakaa suklaalevy?

"Jos haluat tarjota suklaalevystä toisille, älä avaa pakettia, vaan paloittele koko levy paketin sisällä uria myöten. Kun avaat paketin, jokainen saa otettua palasen siististi, eikä suklaamuruja lentele ympäriinsä."

7. Ja sitten tehdään kirjekuori!

"Suklaalevyn pahvipakkauksen voi kääntää nurin ja käyttää kirjekuorena. Kätevä niksi säästää luontoa ja lähettäjälle jää suu makeaksi hyvästä suklaasta!"

8. Suklaanhimo kuriin. Ehkä.

"Etkö voi vastustaa avattua suklaalevyä? Säilytä avattu levy keittiössä kompostiämpärin takana, se hävittää pahimman suklaahimon."

9. Jäinen jemma suklaalle

"Herkkusuille hyvä niksi on säilyttää suklaa ja muut makeiset pakastimessa. Jäisestä suklaasta ei tule napsittua makupaloja niin helposti, eikä suklaa osu silmiin yhtä usein kuin jos sitä säilyttää esimerkiksi kuivakaapissa."

10. Tuplayllättävät joulusuklaat

"Joululahjaksi tulee aivan varmasti suuri määrä suklaata. Piilota suklaitasi ympäri taloa niin, ettet muista kaikkia piiloja. On mukava löytää joulun jälkeen eri paikoista naposteltavaa pahimpaan makeanhimoon."

Lisää suklaata

JULKAISTU   15.8.2023TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Image ja lukijat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?