Niksi-Pirkka sticker

Samuli Wirgentius vaihtoi Michelin-kokin työn jäätelöyrittäjyyteen

Samuli Wirgentius avasi Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan keväällä 2017. Löydät herkullisen artesaanijäätelön K-kauppojen pakastealtaista.

PYÖRITIMME PITKÄÄN ystäväni kanssa Michelin-palkittua ravintolaa Helsingin Esplanadilla. Perheenlisäyksen myötä halusimme kuitenkin tehdä puolisoni kanssa irtioton ja päätimme muuttaa pois Helsingin vilskeestä rauhalliseen Porvooseen.

Porvoossa pistimme kaverini kanssa pystyyn kahvilan. Olen aina rakastanut jälkiruokia ja innostuin kokeilemaan jäätelön valmistamista. Itse tehty jäätelö meni alusta asti hyvin kaupaksi. Koska kahvilan laarit olivat jatkuvasti tyhjinä, tuli aika laittaa jäätelökoneet käyntiin isommin. Ensimmäinen Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan kioski avasi ovensa vappupäivänä vuonna 2017. Ensimmäisen myydyn jäätelöpallonkin muistan: se oli maultaan mustikka.

VALIKOIMISSAMME OLI aluksi yli sata erilaista jäätelömakua, nyt niitä on viitisenkymmentä. Myydyimmät makumme ovat perinteiset mansikka, suklaa ja vanilja.

Jäätelömme ovat keränneet hyvin sitoutuneen fanikunnan. Hyvä esimerkki omistautumisesta on jäätelöjoulukalenterimme, joka on myyty joka vuosi loppuun. Asiakkaat lähettävät meille itse tekemiään exceleitä, joihin he ovat pisteyttäneet kaikki joulukalenterin jäätelömaut. Näitä arvioita on aina viihdyttävää lukea. On upeaa, että ihmiset jaksavat nähdä niin paljon vaivaa.

JÄÄTELÖIDEN MAAILMASSA minua kiehtoo ajatus siitä, että erilaisia makuyhdistelmiä on lähes rajattomasti: jokainen voi toimia oman unelma-annoksensa artesaanina.

Suosittelen yhdistämään jäätelöannokseen aina sekä perinteistä kermajäätelöä että raikasta sorbettia. Mansikkasorbetti vaniljajäätelön kanssa on minusta yhdistelmänä aivan ylivoimainen. Siinä ovat kesän maut kiteytettynä yhdessä tötterössä, muuta ei tarvita.”

Tekijä

Samuli Wirgentius, Local Artisans Oy, Porvoo.

Tuote

Vanhan Porvoon vaniljajäätelö 500 ml, valikoidut K-ruokakaupat.

Lue lisää:

JULKAISTU   31.5.2023TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Sabrina Bqain

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?