Niksi-Pirkka sticker

Krister Häll innostui kombuchasta matkoillaan

Kombuchaa valmistava The Good Guys haluaa edistää niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointia. Osa tuotoista lahjoitetaan eläinsuojeluun.

TUTUSTUIN TEEN valmistukseen Sri Lankassa vuonna 2016, kun tuttavani esitteli minulle paikallista teekulttuuria. Reissuni aikana vierailimme teeviljelmillä ja -tehtailla, ja innostuin aiheesta valtavasti. Kotiin palattuani ajatus jäi kytemään: mitä kaikkea voisimme valmistaa teestä täällä Suomessa?

Noihin aikoihin teepohjaiset kombucha-juomat tekivät kovasti tuloaan. Päätimmekin kaveriporukan voimin pistää pystyyn oman kombuchapanimon, joka sai lopulta nimekseen The Good Guys. Ensimmäiset testierät valmistimme saunatilassa Tampereella noin viisi vuotta sitten. Nyt eri makuja on 12, ja tuotteitamme löytyy kauppojen hyllyiltä ympäri Suomen.

MINULTA KYSYTÄÄN usein, mitä kombucha oikeastaan on. Kombucha on sokeroidusta teestä käyttämällä valmistettu juoma, jonka perusainesosat ovat tee, vesi, sokeri ja kombuchakasvusto eli scoby. Valmiissa kombuchassa on tyypillisesti pieni määrä alkoholia. Meidän kombuchoissamme alkoholia on alle 0,5 prosenttia.

Juoman alkuperään liittyy erilaisia myyttejä ja uskomuksia. Suhteellisen uskottavana teoriana pidetään sitä, että kombucha on kotoisin Kiinasta, mistä se on levinnyt Venäjän kautta Eurooppaan. Kyseessä on vanha juoma, sillä ensimmäiset maininnat tästä ”kuolemattomuuden eliksiiristä” ovat yli 2 000 vuotta vanhoja.

MEILLE ON ollut alusta asti itsestään selvää, että haluamme toiminnallamme edistää niin ihmisten kuin ympäristönkin hyvinvointia. Meille eläimet ovat lähellä sydäntä, ja siksi lahjoitamme osan tuotoistamme eläinsuojelutoimintaan. Tukitoiminta on ollut todella palkitsevaa ja mikä parasta, olemme saaneet The Good Guysille ikiomat kummieläimet. Osku-villisika ja Anselmi-vuohi viettävät leppoista elämää Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä.”

TEKIJÄ

Krister Häll, The Good Guysin perustajajäsen ja toimitusjohtaja.

TUOTE

The Good Guys Kombucha Magical Mango 0,33 l, valikoidut K-ruokakaupat.

JULKAISTU   25.4.2023KUVAT   Konsta Leppänen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?