Niksi-Pirkka sticker

Sami Kuronen: Luksusta on päästä valmiiseen pöytään

Sami Kuronen nollaa päänsä saunan lauteilla ja kokkaa perheen ruoat. Juontajan jääkaapissa on aina pullo kuohuvaa, sillä koskaan ei voi tietää, mitä kivaa seuraavaksi tapahtuu.

AAMULLA KUN HERÄÄN, en pidä kiirettä. Laitan kelloon herätyksen ainakin tuntia ennen lähtöä. Syön rauhassa aamupalan, juon pari kuppia kahvia ja luen päivän printtilehden. Jos nukun pommiin, koko päivä sujuu tahmeasti.

KIIREESSÄ SYÖN salaatin, johon lisään paistettua kalaa tai kanaa. Minulla on aina valmiina jääkaapissa perussalaattipohja, jota on helppo täydentää. Töissä kuvaustauolla saatan juoda smoothien, josta saa nopeasti energiaa.

ARKEANI PITÄÄ KASASSA hitaiden aamutoimien lisäksi iltasauna. Siellä rentoudun ja tyhjennän mieleni. Hankin pari vuotta sitten kätevän aina valmiin kiukaan, jossa on jatkuvasti peruslämpö päällä. Löylyttelen siellä noin vartin verran. Saunan jälkeen katson televisiota sen hetken, että tukka kuivaa. Sitten olen valmis petiin.

kurosenhilma

MINULLE LUKSUSTA on päästä valmiiseen pöytään. Olen perheemme kokki ja osoitan ruoanlaitolla rakkautta ja välittämistä läheisilleni. Ravintolassa on kiva mennä suoraan pöytään kulkematta keittiön kautta.

VAIHTAISIN ELÄMÄSTÄNI pois univaikeudet. Kadehdin heitä, jotka laittavat pään tyynyyn ja ovat parissa minuutissa unten mailla. Työasiat pyörivät mielessäni myös iltaisin. Yritän nollata pään ennen nukkumaanmenoa ja luen kirjaa tai katson tv-sarjaa, jossa tapahtuu mahdollisimman vähän.

ARJEN EKOTEKONI on ajaa hybridiautolla, jonka ostin viime vuoden lopussa. Huomaan muutoksen ajotavoissani. Sinnittelen matkat kevyellä pintakaasulla, jotta sähköä kuluu vähän. Sähköakku riittää hyvin kaupunkiajooni, ja polttoainekustannukset ovat laskeneet huomattavasti.

kuronen newyork

MEILLÄ SIIVOTAAN perusteellisesti kahden viikon välein, kun kotiimme tulee siivooja. Väliviikolla sinne tänne saattaa kertyä pieniä vaatekasoja. Nytkin sohvalla lojuu kuivia pyykkejä, jotka pitäisi laittaa kaappiin. Tyttäreni Oona asuu luonani vuoroviikoin, ja hän pitää tavaransa ihailtavan hyvässä järjestyksessä. Oona haluaa myös siivota keittiön illalla ennen nukkumaanmenoa, jotta sinne on aamulla mukava tulla.

PARAS SÄÄSTÖVINKKINI on ruoan tilaaminen nettikaupasta. Säästän aikaa ja rahaa, kun teen vähemmän heräteostoksia. Myös ruokahävikkimme on pienentynyt.

SALAINEN PAHEENI arjessa on turkinpippurikarkit, ihan ne alkuperäiset. En syö paljon makeaa mutta nappaan aina jälkkäriksi pussista muutaman namin. Olen turkinpippureihin niin koukussa, että varaan niitä mukaan myös matkoille.

kuronen 2

OMA PIRKKA-NIKSINI on pitää jääkaapissa aina pullo kuohuvaa juhlahetkiä varten. Vanhenemisen myötä olen tajunnut, miten rajallinen elämä on. Juhlat eivät jatku täällä loputtomiin. Haluan juhlistaa myös arjen pieniä, hyviä hetkiä ja onnistumisia. Poksautan pullon auki kerran kuussa tai joinakin viikkoina parikin kertaa. Lasillinen viiniä ruoan kanssa voi ajaa saman asian.

SAMI KURONEN

Vantaalainen media-alan yrittäjä, joka tunnetaan Temptation Island -tosi-tv-sarjasta.

Kirjoittanut kolme keittokirjaa, joista viimeisin on Junnut leipoo. Perheeseen kuuluu 13-vuotias Oona-tytär ja 1,5-vuotias Hilma-kissa. Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 04/2023

JULKAISTU   28.3.2023TEKSTI   Paula LarjoKUVAT   Nelonen Media, Sami Kuronen, Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?