Niksi-Pirkka sticker

Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Pilvi Hämäläinen shoppailee vain pakon edessä, eikä enää osta edullisinta vaihtoehtoa.


Minun ekotekoni

”Inhoan käydä vaatekaupoilla, joten en tee turhia ostoksia. Vaatteeni voivat hyvin olla nuhraantuneita ja täynnä reikiä. Välillä näytän aivan siltä Aku Ankan kulkurilta, jonka kaikki vaatteet ovat repaleisia. Pelkkä ajatuskin sovituskopista on ihan hirveä: talvella on aina liikaa päällä, kaikki vaatteet tarrautuvat ihoon ja sitten on vielä se kelmeä, inhottava valo, joka paljastaa ruhon juuri sellaisena kuin en haluaisi sitä nähdä.

En myöskään juuri uskalla tilata vaatteita netistä. Äskettäin ostin kyllä verkkokaupasta talvitakin, jossa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja. Nyt voin sitten elvistellä, että olen tällainen vastuullinen ja hyvä ihminen. Olen oppinut, että luonnonvarojenkaan kannalta köyhän ei kannata ostaa halpaa. Aiemmin hankin monet halvat kuulokkeet ajatuksella, että ne menevät kuitenkin rikki tai häviävät. Ja niin todella kävi. Kun sitten ostin paremmat ja kalliimmat, ne ovat pysyneet tallessa ja toimivina.

Laadukkaista hankinnoista tekee myös mieli pitää huolta. Liikun mahdollisimman paljon julkisilla kulkuvälineillä. Työmatkan teko bussilla tai junalla säästää luontoa. Matkoihin kuluvaa aikaa pystyy myös hyödyntämään valmistautumalla työtehtäviin. Jos kulkisin autolla, voivottelisin vain, että tuo ja tuo asia unohtui enkä pääsisi merkitsemään sitä ylös.

Toimin Lassila & Tikanojan kierrätyskampanjan kasvona. Sen tavoite on laittaa suomalaisyritysten kierrätysasiat kuntoon ja saada koko Suomen kierrätysaste nousuun. Itse olen kierrättäjänä sellainen, että ensin päätän pyhästi, että nyt kierrätän kaiken, mutta sitten taas repsahdan. Onneksi voi aina aloittaa alusta.”

Kuka

Pilvi Hämäläinen 36, näyttelijä.

Mistä tunnetaan?

MTV3-kanavan Putous- ja Suurmestari-ohjelmista. Suurmestari jatkuu huhtikuussa.

Tämän opin kantapään kautta...

”Tilasin netistä epäilyttävän halvan ekotuotteen Tanskasta. Se tuli Kiinasta ja oli muuta kuin luvattu. Taas maailma tuhoutui lisää!”

Lue lisää:

JULKAISTU   7.3.2022TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Vilja Harala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?