paluu arkeen niksit aikuiselle
Niksi-Pirkka sticker

Paluu arkeen -niksit aikuisille

Se on sitten taas lomat lusittu. Joo-o. Semmosta. Mutta kyllä siitä selvitään! Katso Niksi-Pirkan parhaat Paluu arkeen -niksit aikuisille!

Niksi-Pirkka kokosi niksit aikuisten hallittuun paluuseen arkeen.

1. Hereille hetkessä

Jos et meinaa herätä herätykseesi aamuisin, pistä puhelimesi mukiin. Muki vahvistaa puhelimen herätysäänen niin, että sikeäunisempikin herää.

2. Harjan korvike keittiöstä

Aamulla suihkun jälkeen harja kateissa ja kiire töihin? Hiukset voi harjata myös mahdollisimman leveällä haarukalla.

3. Taloudellista putsia

Kun peset hampaita sähköharjalla, tahnanokare harjasta tipahtaa suuhusi. Painele tahna sormella harjaksiin, niin peseminen onnistuu paremmin.

4. Kiireaamun pikapetaus

Kiireisenä sängyn petaaminen tuntuu hankalalta ja ärsyttävältä. Kun laitat illalla päiväpeiton päätyreunan teipillä kiinni sängyn päätyyn, niin aamulla sinun tarvitsee vain vetäistä päiväpeitto sängyn yli, ja sängyn petaaminen helpottuu.

5. Silmämeikki junan tahtiin

Meikkaatko joskus kiireessä pitkällä junamatkalla? Silmämeikki on hankalaa tehdä junan liikkuessa. Ajoita siksi etenkin kajal ja rispiväri junan pysähdykseen.

6. Kotikokin kikka nro 1

Jos eväsleivät ja sämpylät leviävät ja sisukset karkaavat leipien välistä eväspussin pohjalle, laita leipien ympärille pari kumilenkkiä. Leipä pysyy kasassa ja sisukset sisällä, ja eikun retkeilemään tai töihin!

7. Siistinä kotiin

Varaa itsellesi autoon vanha takki, vaikka polvipituinen. Vedä takki päällesi, kun haet lapset päiväkodista. Näin voit heti ottaa syliin ja halaukseen mahdollisesti kuraiset lapset. Omat työvaatteesi pysyvät siistinä.

8. Pois byrokratiasta

Kelan päätöksissä on mukana määrämittaiset ohjeet valituksien lähettämiseen. Ohjeet vievät vain sivun toisen puolen. Hae verkosta läheisen viher- tai metsäalueen kartta normaalissa suunnistusmittakaavassa ja tulosta se kääntöpuolelle. Nappaa mukaan kompassi, unohda byrokratia ja viilenny loppupäivä metsässä!

9. Manuaalinen kauko-ohjaus

Jos olet kyllästynyt menemään sammuttamaan valot illalla, laita lankaa kiinni katkaisijaan niin, että sitä vetämällä valot sammuvat. Sen jälkeen viet langan sänkysi viereen ja illalla sammutat siitä valot.

10. Paraneeko vaihtamalla?

Kyllästyttääkö puolison naama pitkän kotona olon jälkeen? Tulosta suosikkinäyttelijän tai -muusikon kuva paperille ja aseta kuminauhan avulla partnerille. Kaukaa katsottuna täydestä menee, ja arki tuntuu ihanalta unelmien kumppanin kanssa.

Kaikki nikseistä

JULKAISTU   28.7.2023TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)