niksit lasten arki
Niksi-Pirkka sticker

Paluu arkeen -niksit koko perheelle

Nyt se kesäloma sitten oli ja meni. Katso lukijoiden lähettämät kekseliäät niksit, joilla arki alkaa ihan uudella tavalla.

1. Vaikeuksia herätä?

Jos on aamulla vaikeuksia heräämisen kanssa, vie kännykkäsi toiseen huoneeseen, niin joudut kävelemään sen luo ja sammuttamaan sen. Näin herääät hyvin, eikä tee mieli mennä nukkumaan, kun olet jo herännyt.

2. Hereille hetkessä

Jos et meinaa herätä herätykseesi aamuisin, pistä puhelimesi mukiin. Muki vahvistaa puhelimen herätysäänen niin, että sikeäunisempikin herää.

3. Pirteänä päivään

Nuku lomalla niin paljon kuin mieli tekee, äläkä käytä herätyskelloa, vaan nouse, kun olet pirteä. Muista tämä nukuttu tuntimäärä arkirytmiä suunnitellessasi: Jos tarvitset esimerkiksi 8 tunnin yöunet, mene niin ajoissa nukkumaan, että kello soi 9 tunnin päästä. Tällä niksillä heräät joka aamu ennen kellon soittoa luonnostaan pirteänä, koska olet voinut herätä omaa tahtiasi lempeästi. Mikäli haluat tehostaa aivoja luonnostaan herättämään sinut, jätä verho raolleen, jotta auringonvalo alkaa aktivoida aivojasi heräämään aamuisin.

4. Puhtaat pyyhekumit

Koululainen! Laita pyyhekumi yllätys-pääsiäismunan muovikoteloon ennen kuin laitat sen penaaliin, niin siihen ei tartu lyijyä eikä muuta likaa.

5. Itsepuhdistuva penaali

Onko penaalisi aina sotkussa purusta, teristä ja muista kyniä ja pyyhekumeja sotkevista pikkuesineistä? Ne saat kerättyä pois, kun painat penaalin alareunaan palan sinitarraa. Sinitarra kerää ylimääräiset roskat pois. Muistathan kuitenkin vaihtaa sinitarran noin kuukausittain.

6. Kylän siistein reppu

Koululaisilla tahtoo olla monenlaista vihkoa repun pohjalla, niin tässäpä ohje kätevään vihkotaskuun: Taita kirjan ensimmäisestä sisäsivusta kolmio. Sen jälkeen vaan kontaktoit kirjan reunat. Näin kyseisen aineen vihkot pysyvät siistinä ja tallessa.

7. Pähkinäsaaren rauha

Onko sinunkin vaikea muistaa tärkeitä historian vuosilukuja? Laita vuosiluku kännykkäsi suojakoodiksi. Siten opit sen helposti!

8. Ja missäs se lukujärjestys oli?

Koululainen, ota lukujärjestyksestäsi kuva kamerakännykällä ja aseta kuva taustakuvaksi. Näin lukujärjestys kulkee aina mukana.

9. Ikioma äänikirja

Painavatko koeviikot? Äänitä opittavat kappaleet kännykkääsi, ja voit kuunnella niitä vaikka bussissa, kaupassa tai lenkillä. Tällöin ei kirjaa tarvitse raahata mukana, ja syksyn värejä ihaillessa oppii tylsimmätkin lukuaineet helposti.

10. Keskittymisniksi

Jos sinulla on vaikeuksia löytää motivaatiota keskittyä vaikkapa opiskeluun tai työhön, tee näin: Laita kännykkä äänettömälle ja työskentele 20 minuuttia. Pidä sitten 10 minuutin tauko keskittyen johonkin aivan muuhun. Työskentele sitten toiset 20 minuuttia ja pidä toinen 10 minuutin tauko, ja niin edespäin. 20 minuuttia on helppo jaksaa työskennellä!

Kaikki nikseistä

JULKAISTU   27.7.2023TEKSTI   Koonnut Pirkan toimitusKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?