Niksi-Pirkka sticker

Otto Virtanen: Harva päätös paranee pohtimalla

Tennistähti Otto Virtasen arjen supervoima on nopea päätöksenteko, sillä jälkikäteen jossittelu on turhaa.

Aamulla kun herään, otan ensimmäisenä puhelimen käteeni ja selaan läpi yön aikana tulleet viestit sekä lueskelen rauhassa sängyssä uutisia. Olen luonteeltani aamuvirkku, joten aikaiset herätykset eivät tuota minulle ongelmia.

Aamupalani vaihtelee sen mukaan, olenko pelireissussa vai kotona. Kahvia on kuitenkin saatava aina – ilman sitä päivä ei lähde käyntiin. Kotona tykkään valmistaa avokadoleipiä, joiden kylkeen tulee munakokkelia pippurilla.

Minulle arjen luksusta on ajan viettäminen kotonani Helsingissä. Kun pääsen kotiin turnausreissuilta, on mukavaa viettää aikaa rauhassa kokkaillen sekä perheen ja ystävien kanssa kahvitellen.

Kunpa oppisin hoitamaan asiat niin, etteivät ne jäisi viime tinkaan. Urheilijan arkeen kuuluu paljon matkustamiseen liittyvien asioiden hoitamista, kuten viisumien hankkimista. Huomaan usein hoitavani tällaiset asiat vasta sitten, kun on ihan pakko.

Arjen ekotekoni on ehdottomasti kierrättäminen, olen tarkka roskien lajittelemisen suhteen. Lisäksi käytän liikkumiseen sähköautoa, joten ajomatkat treeneihin taittuvat astetta vähäpäästöisemmin.

Ostoskoristani löytyy aina kananmunia. Täytyy kyllä myöntää, että ruokakaupoissa ei tule vietettyä ihan hirveästi aikaa, sillä matkustelen työni vuoksi paljon.

Lempiarkiruokani ovat erilaiset pastat. Urheilijana pastoja tulee syötyä paljon, ja tykkään valmistaa niitä myös kotona. Yksi suosikeistani on kanapasta, johon tulee tomaatti-kermakastike, pestoa, kesäkurpitsaa, parsakaalia sekä sieniä. Pyrin pilkkomaan pastojen sekaan aina jotain vihreää, niin kasviksia tulee syötyä ihan huomaamatta.

Haluaisin vähentää ruutuaikaani. Myönnettäköön, että en edes tiedä, paljonko se tarkkalleen ottaen on. Ruutuajan vähentäminen on yksi isoista teemoista valmennustiimissämme tänä vuonna. Olemme sopineet, että tietyissä tilanteissa, kuten ruokaillessa, puhelimia ei käytetä lainkaan.

Arjen supervoimani on nopea päätöksenteko. En jää jahkailemaan, sillä harva päätös paranee pitkään pohtimalla. Välillä tietenkin voi tulla fiilis, että olisiko pitänyt valita toisin, mutta uskon siihen, että tehty päätös oli juuri sillä hetkellä oikea. Jälkikäteen jossittelu on turhaa.

Kiireessä syön ihan perusvoileipiä, joiden päälle laitan kinkkua, juustoa, tomaattia ja kurkkua. Leivän pitää tietysti aina olla ruisleipää.

Saan inspiraatiota kokkailuun ulkomaanmatkoilta. Turnauksissa ammattikokit valmistavat ateriamme, ja heiltä olen saanut paljon hyviä vinkkejä terveellisiin ja herkullisiin arkiruokiin.

Arjessani en luovu kuplavedestä. Olinpa sitten ulkomailla tai Suomessa, sitä on oltava aina jääkaapissa. Tennistreeneissä juon kuitenkin ihan tavallista hanavettä.

Tavallinen iltani päättyy sohvalle television eteen jonkin hyvän Netflix-sarjan tai -leffan pariin. Välillä saatan nukahtaa kesken kaiken sohvalle ja havahtua hereille keskellä yötä.

Salainen paheeni on autojen myynti-ilmoitusten selailu netissä. Rakastan autoja ja voisin viettää tuntikausia tutkaillen erilaisia malleja ja niiden ominaisuuksia. Otto Virtanen on 22-vuotias tennispelaaja, joka asuu Helsingissä.

Virtanen valittiin vuonna 2019 ensimmäisenä urheilijana K-ryhmän K Talent -sponsorointiohjelmaan.

Lue lisää:

JULKAISTU   26.2.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Joonas Ojala, Otto Virtanen ja Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?