Niksi-Pirkka sticker

Onnen suuri salaisuus

Nyt ei tanssita pöydillä, mutta pärjätään silti, sanoo K-ryhmän asiakastiedosta vastaava johtaja Minna Vakkilainen.

ME SUOMALAISET OLEMME maailman onnellisinta kansaa. Mutta missä piilee onnemme salaisuus? Luulen, että saimme siitä himpun verran otetta, kun teimme K-ryhmän asiakkaiden parissa tutkimuksen suomalaisten arjesta.

Arkibarometrimme kertoi, että lähes 90 prosenttia vastaajista on arkeensa tyytyväisiä. Erityisen tyytyväisiä arkeensa olivat yli 45-vuotiaat – ero heitä nuorempiin oli selkeä. Arjessa merkityksellisiksi asioiksi nousivat tutkimuksessa ne tutut asiat: terveys ja perhe sekä taloudellinen vakaus.

Mielenkiintoiseksi tulokset muuntuivat, kun pääsimme kysymään aiheesta hieman tarkemmin. Arkeaan piti sujuvana 75 prosenttia vastaajista, mutta yllättäen vain viidennes kertoi nauttivansa siitä. Kolme neljästä oli huolissaan maailmantilanteesta, kuten ilmastonmuutoksesta, mutta silti 92 prosenttia uskoi olevansa arkeensa tyytyväinen vuoden kuluttua. Suomalainen osaa siis olla arkeensa tyytyväinen, vaikkei suoranaisesti nauttisi siitä. Tulevaisuuteenkin voi uskoa, vaikka moni asia huolettaa.

Olisiko tässä meidän suomalaisten onnen salaisuus? Me emme odota arjen olevan yhtä sunnuntaibrunssia – elämässä voi olla huolia ja murheitakin, mutta tästä päivästä voi silti olla kiitollinen.  Korona-ajassakin tämä asenne saattaa auttaa suomalaisia eteenpäin: nyt ei tanssita pöydillä, mutta pärjätään silti. Jos ei voi juhlia isosti, kokkaillaan kotona pienellä porukalla. Ja jos ei päästä matkailemaan, luodaan kivoja hetkiä kotona tai mökillä.

Kun on onnen avaimen kerran löytänyt, voi elää hyvää elämää kaikissa tilanteissa, nyt ja jatkossa.

KUKA

Minna Vakkilainen, K-ryhmän asiakastiedosta vastaava johtaja.

Arkeni juuri nyt

Ruuhkavuosissa parasta on perheaika ruokapöydän ääressä.

Lapseni ohje arkeen

"Käy, äiti, useammin lenkillä."

Lue lisää pääkirjoituksia:

JULKAISTU   24.1.2022TEKSTI   Minna VakkilainenKUVAT   Milka Alanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?