Niksi-Pirkka sticker

Olisiko nyt oikea hetki aloittaa viime kesältä jäänyt terassiprojekti?

Puun hinta on laskenut viime kesästä – mutta rakentamisessa on kyse muustakin kuin euroista, sanoo K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

Viime kesänä, kun moni mietti terassin rakentamista, maailman myllerrys oli kohottanut puutavaran hinnan pilviin. Tavallinen kyllästetty terassilauta maksoi yhtäkkiä tuplasti sen mitä aiemmin. Moni K-Rauta-kauppias kertoi silloin minulle, että teki pahaa laittaa hintalappuja tuotteisiin.

Tätä kirjoittaessani, kevään kynnyksellä, puun hinta on tullut reilusti alaspäin – lähes koronaa edeltävälle tasolle. Moni miettii, olisiko nyt oikea hetki aloittaa se viime kesältä jäänyt terassiprojekti. Vaikka hintojen tulevasta kehityksestä ei kukaan tiedä, yksi asia on varma: rakentaminen kannattaa aina. Ei vain siksi, että saa tarvitsemansa, vaan myös sen vuoksi, millä muilla tavoin rakentaminen palkitsee.

Kun itse viime kesänä käynnistelin mökillä terassityömaata isäni kanssa, en arvannut, kuinka paljon nauttisin jälleen omilla käsillä tekemisestä, tuoreen puun tuoksusta ja jopa rakentamisen äänimaailmasta.

Sahatessani ja ruuvatessani mietin, voiko puun käsittely olla meillä suomalaisilla muistitietona selkärangassa. Me tiedämme, miltä kuulostaa halonhakkuun kaiku ja miltä tuntuu lämmin puu kättä vasten kesäillassa. Puu on meille suomalaisille rakas materiaali.

Kun terassini viikon jälkeen valmistui, ensimmäinen ajatukseni oli: tulikohan tehtyä vähän liian pieni? Terassiprojektia pohtiville haluankin jakaa muutaman vinkin:

  1. Jos haluat terassin kesäksi, nyt on aika aloittaa.
  2. Tee kerralla vähän isompi kuin ajattelit, tuskin kadut päätöstä.
  3. Kun rakennat, nauti siitä. Olet osa sukupolvien jatkumoa.

Kuka

Olli Pere on K-Raudan ketjujohtaja, perheenisä ja elämäntapanikkaroija.

OLLIN VINKKI LUKIJOILLE

Kotimainen puu on vastuullisinta puuta. K-Rautojen myymästä puusta yli 95 prosenttia on suomalaisesta metsästä.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdssä 04/2023

JULKAISTU   28.3.2023TEKSTI   Olli PereKUVAT   Kesko

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?