Niksi-Pirkka sticker

Mistä sinun lempikesäpaikkasi löytyy?

Kesän lempipaikka kannattaa laittaa ajoissa juuri itselle sopivaksi, kirjoittaa K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

Tiedän jo nyt, missä olen ensi kesänä. Samassa paikassa kuin kymmeninä kesinä aiemminkin – Anttolassa, Saimaan rannalla.

Siellä on sukumme kesäpaikka, johon lapsuuden kesinä huristeltiin heti kesäkuun alussa. Kaupunkiin palattiin vasta koulujen alkaessa. Enää en pysty viettämään Etelä-Savossa koko kesää. Siksi olenkin oppinut valmistautumaan lomaan jo hyvissä ajoin – voidakseni nauttia kesän tärkeistä viikoista täysillä.

Kesäpaikkamme yli 100-vuotiaassa talossa on aina jotain laitettavaa, ja hommat on hyvä aloittaa ajoissa. Siksi aloinkin suunnitella viimekesäistä terassiprojektia jo hyvissä ajoin edeltävänä talvena. Muutama vuosi sitten veimme keittiöremontin tarvikkeita kesäpaikkaan jo huhtikuussa lumien keskelle.

Nikkarointi rentouttaa, ja onnistunut lopputulos tuo iloa. Viime kesän terassiprojekti kannatti, sillä nyt meillä on mahtava aamupäivän ruokailupaikka talon aurinkoisella itäpuolella. Itse rakennetulta laiturilta on mukava hypätä uimaan, ja iltaisin syömme yhdessä talon lännenpuoleisella kuistilla, jonka maalaus on seuraava projektimme.

Vuosien aikana itse tekemällä olemme luoneet kesäkeitaan, joka sopii juuri meidän suvullemme. Vastaavanlaisia kesän tärkeitä paikkoja rakennetaan tälläkin hetkellä eri puolilla Suomea. Loppukevät on valmistelun aikaa: yksi remppaa mökkiä, toinen korjaa terassia ja kolmas rakentaa hyötypuutarhaa parvekkeelle. Tärkeintä on, että oma kesäpesä rakentuu omannäköiseksi ja juuri itselle sopivaksi.

Oletko sinä jo ryhtynyt rakentamaan omaa kesäkeidastasi?

KUKA

Olli Pere on K-Raudan ketjujohtaja, joka innostuu nikkaroinnin lisäksi ruoanlaitosta – kesällä tietysti grillillä.

OLLIN VINKKI

Mieti ilmansuuntia, kun rakennat omaa lempipaikkaasi. Hyödynnä aamuaurinko ja lämpimät illat, niin saat kesän pitkät päivät kokonaan käyttöön.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 5/2024

Lue lisää:

JULKAISTU   23.4.2024TEKSTI   Olli PereKUVAT   Antti Rintala

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)