Niksi-Pirkka sticker

Lapsuuden kotikaupunki ja kaksi tärkeää remonttia

Minun taloprojektiani ja kaupan miljoonaremonttia yhdistää yksi asia: halu kehittää ja pitää paikkakunnalla pyörät pyörimässä, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Kaksi vuotta sitten löysin talon, jonka tiesin haluavani. Se sijaitsi Heinolassa, lapsuuteni kotikaupungissa – ja arvasin kyllä, että edessä olisi iso työ. 1800-luvun lopulla rakennettu talo oli purkukuntoinen. Sen ikkunat oli kivitetty rikki, kakluuni töhritty ja puutarha yhtä ryteikköä.

Kahden vuoden remonttielämän jälkeen voin sanoa, että arvaus osui oikeaan: työ on ollut valtava, ja talosta on tullut valtavan ihana. Lisäksi olen päässyt pelastamaan palan minulle tärkeää kaupunkia. Apuna on ollut joukko paikallisia osaajia – siitä kiitos heille! Heinola on yksi niistä monista Suomen paikkakunnista, joissa väki vanhenee ja vähenee.

Aluetta halutaan kehittää, mutta se vaatii investointeja. Siksi olenkin seurannut ilolla paikallisen K-Citymarketin laajennusta, joka tuo paikkakunnalle työtä, tuloja ja lupauksen siitä, että ison kaupan palvelut ovat jatkossakin lähellä.

Minun taloprojektini ja kaupan miljoonaremontti ovat eri mittaluokan hankkeita, mutta yksi asia niitä yhdistää: halu kehittää ja pitää paikkakunnalla pyörät pyörimässä.

Kesko investoi kauppaverkostoonsa viime vuonna yhteensä yli 268 miljoonaa euroa. Tämä näkyy muun muassa niin, että monilta pieniltäkin paikkakunnilta löytyy kauppa ja sen yhteydestä tärkeitä palveluita, kuten vaikkapa pakettipalvelut tai kierrätyspiste.

Investointien paikalliset vaikutukset myös kertautuvat. Kaupat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita muun muassa alueen tuottajille – Heinolan K-Citymarketissakin on myynnissä toistasataa lähituottajan tuotetta. Vilkas kauppapaikka takaa tuotteille näkyvyyttä ja myyntiä. Isojen investointien vaikutus leviää lopulta laajalle, koko alueen hyväksi.

Kuka

Riikka Joukio on Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, joka päivätyönsä lisäksi nauttii käsillä tekemisestä.

Riikan vinkki

K-Ruokakaupoissa on maan laajin paikallisten tuotteiden valikoima. Oma suosikkini on heinolalaisen Pekan Leivän ruisjälkiuunileipä.

JULKAISTU   30.10.2023TEKSTI   Riikka JoukioKUVAT   Julius Konttinen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)