Paakirjoitus PI1018 Mikko Helander

Kallisarvoinen suomalainen ruoka

"Jokainen meistä voi arjen valinnoillaan seistä suomalaisten viljelijöiden rinnalla", sanoo Mikko Helander Pirkan pääkirjoituksessa.

MAANVILJELY JA KOTIMAINEN RUOKA ovat erottamaton osa Suomea ja suomalaisuutta. Poikkeuksellisen kuivan kesän jälkeen monet tilat ovat ahdingossa – olemme tilanteessa, jossa suomalainen ruoka ei ole enää itsestäänselvyys.

EU-Suomessa viljelijöiden toimeentuloa haastavat sään lisäksi maailmanpolitiikan liikkeet sekä kiristyvä globaali kilpailu. Kotimaisen maatalouden nykytila pakottaa meidät pysähtymään ja pohtimaan tulevaa. Meidän täytyy tiiviissä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa löytää keinoja lisäarvon tuomiseksi koko elintarvikeketjuun.

ME K-RYHMÄSSÄ myymme vuosittain suomalaista ruokaa viidellä miljardilla eurolla. Olemme tehneet pitkäjänteistä työtä suomalaisen ruoan arvostuksen nostamiseksi, ja kauppojemme hyllyt täyttyvät 80-prosenttisesti kotimaisista tuotteista.

K-kauppiaamme eri puolilla Suomea tekevät joka päivä arvokasta työtä lähialueensa tuottajien kanssa tuotteiden saamiseksi kuluttajien ulottuville.

POIKKEUKSELLINEN TILANNE vaatii kuitenkin poikkeuksellisia tekoja. K-ruokakaupoista löytyy Tuottajalle kiitos, joiden hinnasta tilitetään ylimääräinen osa suoraan viljelijöille.

Tämän syksyn aikana kaksinkertaistamme viljelijöille menevän osuuden. Samalla haastamme suomalaisen elintarviketeollisuuden rakentamaan kanssamme uusia Tuottajalle kiitos -tuotteita. Tavoitteenamme on lähikuukausina vähintäänkin tuplata Tuottajalle kiitos -tuotteiden määrä.

Jokainen meistä voi arjen valinnoillaan seistä suomalaisten viljelijöiden rinnalla.

Näin varmistamme, että kallisarvoista suomalaista ruokaa löytyy myös tulevien sukupolvien lautasilta.

Pääjohtaja Mikko Helander, K-ryhmä

Lokakuun Pirkka-lehden voit lukea täältä.

7.5.2021TEKSTI   Mikko HelanderKUVAT   K-ryhmä