Niksi-Pirkka sticker

Marja Hintikka: Panostan arjen pieniin ilon hetkiin

Vartin pikalounaat ja oma kasvonaamiohetki kylpyhuoneessa. Juontaja Marja Hintikka paljastaa, miten hän tuo arkeensa helpotusta ja kepeyttä.

ARKEANI PITÄÄ KASASSA sängyn petaaminen aamuisin. Se kertoo, että yö on ohi ja alkaa uusi päivä. Petaamisesta tulee tunne, että asiat ovat hallinnassa, vaikka ympärillä olisi kaaos. Yritän opettaa saman niksin lapsilleni. Heti kun herään, ajatukseni ovat kupillisessa kahvia. Joskus hehkutan sitä mielessäni jo edellisenä iltana. Lorautan kahvin sekaan reilusti maitoa. En juo kahvia puolenpäivän jälkeen, jotta yöuneni eivät kärsi.

VAIHTAISIN ELÄMÄSTÄNI pois ainaiset kalenterisulkeiset. Luksusta olisi hidas, rauhallinen aamu ja se, että saisin olla tekemättä mitään. Elämme mieheni kanssa vaativaa elämänvaihetta: pienet lapset, haastavat työt ja ikääntyvät vanhemmat. Kaikki voimavarat ovat maksimaalisesti käytössä, ja pienikin muutos, kuten sairastuminen, aiheuttaa suuren säädön.

ARJEN EKOTEKONI on roskien tarkka kierrättäminen. Lajittelu vaatii sisätiloissa pientä kekseliäisyyttä ja muutaman viritelmän. Keittiössämme on esimerkiksi telineellä seisova kangaskassi, johon laitamme tyhjät pullot. Kassin sisällä olevissa pikkupusseissa säilytämme lasipurkkeja ja metallikansia.

marja hintikka aamupuuro2

KIIREESSÄ SYÖN välipalaksi banaaneja. Toinen hyvä välipala on joko itse tehty tai valmis smoothie. Jos teen smoothien itse, laitan siihen mustikoita, tuoretta persiljaa, avokadoa, vettä ja tietysti banaania.

OSTOSKORISSANI ON banaanien lisäksi aina raejuustoa, jota laitan aamupuuroon. Korissa on myös kananmunia, joita syömme viikossa ainakin 50 kappaletta. Perheestämme jokainen syö yhden munan aamiaisella. Lisäksi käytän munia ruuanlaitossa ja leivonnassa, kuten suklaahippukakussa, joka on perheemme suosikki.

RUOKABRAVUUREITANI OVAT arjen pikalounaat ja -päivälliset, jotka valmistuvat 15 minuutissa. Lounaslistallani on usein feta-tomaattimunakas. Kun haluan oikein herkutella, valmistan samettisen kermaista maa-artisokkakeittoa. Artisokkien kuoriminen on sen verran työlästä, että keittoa on yleensä tarjolla alkupalaksi vain viikonloppuna.

KUNPA OPPISIN ottamaan rennommin. Kasaan itselleni ylimääräistä puuhaa, kuten myyjäisten organisointia, vaikkei minulla oikeasti olisi ylimääräistä aikaa. Tämän vuoden mottoni kuuluukin: ”Asialliset hommat suoritetaan ja muuten ollaan kuin Ellun kanat.”

PARAS SÄÄSTÖVINKKINI on kaikkien menojen kirjaaminen ruutupaperille vähintään pari kertaa vuodessa. Näin näen konkreettisesti, mihin perheessämme kuluu rahaa, ja pääsen rahareikien jäljille.

marja hintikka uinti

ARJESSANI EN LUOVU niistä pienistä ilon hetkistä, kun saan jutella ystävien kanssa kasvokkain tai puhelimessa tai juoda hyvän aamukahvin. Tällöin oikein lellun ihanassa fiiliksessä ja hehkutan ääneen, miten kivalta tuntuu.

Päätämme nykyisin mieheni kanssa päivät nauruun eli katsomme lasten nukkumaanmenon jälkeen pari jaksoa hyvän mielen komediasarjoja, kuten Frendejä. Arjessa on raskaita hetkiä, ja niiden vastapainoksi kannattaa vaalia kepeyttä ja hyvää mieltä.

SALAINEN PAHEENI arjessa on lukittautua hetkeksi kylpyhuoneeseen ja nauttia omasta ajasta. Viestittelen ystäville ja saatan laittaa kasvoilleni virkistävän kangasnaamion. Muulle perheelle kylpyhuonehetkeni ovat toistaiseksi jääneet mysteeriksi.

OMA PIRKKA-NIKSINI on käyttää sukkapidikkeitä muuallakin kuin pesukoneessa pitämään sukkaparit yhdessä. Pesen usein poikien pelipaitoja ja ripustan pidikkeillä urheilusukat samaan henkariin kuivumaan.

marja hintikka miljoonalaatikko2

PIHISTELEN Oma vaatevalikoimani on melko vaatimaton. Esiinnyn töissä upeissa muotiluomuksissa, mutta kotoa minut löytää 25 vuotta vanha villapaita päällä ja pörrösukat jalassa.

HIFISTELEN Panostan terveelliseen ja monipuoliseen ruokaan ja ostan mielelläni luomua. Juomme suodatinkahvia mutta valitsemme erikoispaahtoja. Kaapissani on myös laadukkaita herkkusuklaita.

MARJA HINTIKKA

on 44-vuotias tv-juontaja ja toimittaja, joka asuu miehensä Ile Uusivuoren ja kolmen lapsensa kanssa Helsingin kantakaupungissa. Marja juontaa alkuvuonna Laulu rakkaudelle -ohjelmaa MTV3-kanavalla. Seuraa Marjan arkea Instagramissa @marjahintikka. Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 3/2023

JULKAISTU   28.2.2023TEKSTI   Paula LarjoKUVAT   Marjan kotialbumi ja Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?