Niksi-Pirkka sticker

Löydä parhaat paljasjalkakengät 

Paljasjalkakengät ovat tämän kesän hitti. Asiantuntija antaa vinkit juuri sinulle sopivien kenkien valintaan. 

Missä käytät?

Jos paljasjalkakengät tulevat sisäkäyttöön, voi olla hyvä valita urheiluun tarkoitetut hengittävät kengät. Joka sään ulkoilijalle säältä suojaavat kengät ovat nappivalinta. Tyylikkäät nahkaiset paljasjalkakengät taas sopivat arkikäyttöön ja jopa iltamenoihin. Valikoima on laaja, joten mieti käyttötarkoitus ennen ostamista.

Sovita ensin

Istuvuus on koko paljasjalkakenkien idea. Alussa jalkapöydän ja varpaiden päältä napakasti istuva kenkä voi tuntua oudolta, mutta sellainen sen kuuluukin olla. Paljasjalkakenkien tulisi olla jalan mallin mukaiset, mutta ne eivät saa saa puristaa tai painaa. Lapsellekaan ei saisi ostaa liian isoja paljasjalkakenkiä tai muuten ne tuntuvat epämiellyttäviltä.

Totuttele pikkuhiljaa

Paljas-jalkakenkien käyttö kannattaa aloittaa vähitellen tavallisten kenkien rinnalla, jotta jalka ehtii tottua niihin. Paljasjalkakengät sopivat kaikille, mutta nivelongelmaisten on hyvä jutella ensin terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.

Pidennä käyttöikää

Hoida kenkiä materiaalien mukaisesti, sillä nahkaiset vaativat erilaisen huollon kuin kangaspäällysteiset kengät. Jotkut kankaiset paljasjalkakenkämallit voivat olla jopa konepestäviä, mutta tämä ilmoitetaan erikseen hoito-ohjeissa.

TIESITKÖ?

Paljasjalkakenkiä löytyy myös kasvaville jaloille.

PRO-VINKIT ANTOI

Mari Kuvaja, kenkien, laukkujen ja urheilupukeutumisen valikoimapäällikkö, Kesko.

Lue lisää:

JULKAISTU   2.6.2024TEKSTI   Irene LaitiaKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)