Seitsemän vinkkiä liikuntaan

Löydä motivaatio liikuntaan: 7 vinkkiä

Miten löydät liikunnan ilon aikuisena? Katso vinkkimme, kuinka pidät yllä kuntoasi, etkä päästä irti tavoitteistasi.

1. Ennakoi

Kirjoita kalenteriin tulevan viikon treenit sunnuntai-iltana ja pidä niistä kiinni. Päätä, että ne ovat tärkeitä tapaamisia itsesi kanssa ja vain oma tai lapsen sairaus menee niiden edelle.

2. Mene aikaisin nukkumaan

Sen sijaan, että katsot telkkaria myöhään illalla tai sometat sängyssä, muokkaa nukkumisrutiinejasi. Aikaisin nukkumaan mennyt saattaa ehtiä kotijumpata tai juosta lenkin ennen töitä ja perheen aamutouhuja. Unesta ei kannata kuitenkaan tinkiä treeninkään takia, sillä se on yksi jaksamisen perusta.

3. Treenaa ystävän kanssa

Sovi tuttavien kanssa etätreeni treffeistä - soita puheluita kävelylenkin aikana ja seuraa omaa treeniäsi (sekä kaverin) aktiivisuusrannekkeen avulla.

4. Seuraa ja inspiroidu

Seuraa somessa innostavia liikuntatyyppejä. Lue liikunta-aiheisia blogeja ja hae ideoita sporttisilta Instagram-tileiltä. Niistä saat virtaa silloinkin, kun sohva vetää puoleensa.

5. Mene ja tee

Myös silloin, kun treenaamaan lähtö tuntuu epämukavalta. Erota se, onko kyse laiskuudesta vai siitä, että kehosi todella kaipaa lepoa liikkumisen sijaan. Liikkumisen saaminen rutiiniksi ei tule ilmaiseksi, vaan vaatii sitä, että totutat kehoasi ja mieltäsi treenaamiseen.

6. Pidä mielessä, miksi liikut

Ehkä siksi, että haluat voida hyvin, pysyä terveenä ja pitää huolta perus- ja lihaskunnostasi? Jotta pärjäät elämässä myös sitten, kun ikää alkaa olla enemmän? Kivannäköinen kroppa tulee bonuksena. Katso tästä vinkit kotitreeniin!

7. Palkitse itseäsi

Osta kimppu ruusuja tai uudet treenitrikoot, kun saavutat pieniäkin liikuntatavoitteitasi.

JULKAISTU   16.1.2020TEKSTI   Jenny Belitz-HenrikssonKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?