Lompakko mukana kännykässä – joko olet kokeillut mobiilimaksamista?

Käteinen käy yhä, mutta maksutapoja on tullut valtavasti lisää. Joko olet kokeillut mobiilimaksamista?

Suomalaiset luottavat vieläkin eniten perinteisiin pankkikortteihin, mutta myös mobiilimaksaminen on yleistynyt viime vuosina. Mobiilimaksaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että lataat älypuhelimeesi maksusovelluksen, johon kirjaat maksukorttisi tiedot. Kun kännykässäsi on maksusovellus, voit käyttää puhelintasi maksuvälineenä pankkikortin tapaan. Mobiilimaksaminen onnistuu kaikissa paikoissa, joissa myös lähimaksu pankkikortilla on mahdollista.

NÄIN MAKSAT K-KAUPOISSA:

KÄTEINEN

Käteinen raha ei tule katoamaan ainakaan lähivuosina. K-ryhmä tarjoaa Osta&Nosta-käteisnostopalvelua. Se tarkoittaa, että voit tehdä ostosten yhteydessä turvallisia ja maksuttomia käteisnostoja kaikissa K-ruokakaupoissa ja Neste K -asemilla.

MAKSUKORTIT

Useimmat maksukortit ovat sirukortteja. Niiden pieni tunnistesiru lisää kortin käytön turvallisuutta. Sirukortit ovat myös kansainvälisiä kortteja, ja niillä voi maksaa ulkomailla. Sirukortit voivat olla debit- kortteja, credit-kortteja tai näiden yhdistelmiä.

PLUSSA-OMINAISUUS PANKKIKORTTIIN

Pankkien maksukortteihin voi liittää Plussa-ominaisuuden, mikäli pankkisi toimii yhteistyössä K-ryhmän kanssa. Tällaisia ovat Osuuspankit, Nordea, Danske Bank ja Säästöpankki. Voit liittää Plussa-kortin pankin maksukorttiin ottamalla yhteyttä pankin verkko- tai asiakaspalveluun. Kun liität maksukorttiisi Plussa-ominaisuuden, saat Plussa-pisteet ja edut automaattisesti kortilla maksaessasi. Jos kortissasi on credit-ominaisuus, voit maksaa ostokset myös maksuajalla.

K-PLUSSA MASTERCARD

K-Plussa Maksuaika -kortti on Plussa-asiakkaille suunnattu maksuaikakortti, joka käy missä vain. Saat ostoksistasi 0,5 % maksutapaetua eli kerrytät Plussa-rahaasi tavallista Plussa-korttia nopeammin, kun maksat kortilla K-ruokakaupoissa, K-raudassa, Intersportissa, Budget Sportissa sekä Neste K:n sisäkassan ostokset. Saat myös K-ryhmässä tehdyille ostoksille 180 päivän ostoturvavakuutuksen. Kortissa on keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa, eikä vuosimaksua. Korttia voi käyttää myös pelkkänä Plussa-korttina.

KÄNNYKKÄ

APPLE PAY

Kuka voi käyttää? Kaikki iPhonen omistajat, joiden omalla pankilla on sopimus Applen kanssa.

Miten otat käyttöön? Lataa iPhone-kännykkääsi Apple Pay -sovellus, avaa puhelimessa valmiiksi oleva Wallet-sovellus ja skannaa maksukortti sinne.

Miten maksat? Maksu tapahtuu, kun viet puhelimesi lähelle maksupäätettä. Näytölle tulee teksti ”valmis” ja valintamerkki. Tällä hetkellä Apple Payhin ei saa liitettyä Plussa-korttia, mutta tavallista Plussa-korttia voi käyttää maksun yhteydessä.

Missä toimii? Kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

GOOGLE PAY

Kuka voi käyttää? Kaikki Android-kännykän omistajat, joiden omalla pankilla on sopimus Googlen kanssa.

Miten otat käyttöön? Lataa Android-kännykkääsi Google Pay -sovellus, avaa puhelimessa valmiiksi oleva Google Pay -sovellus ja skannaa maksukortti sinne.

Miten maksat? Pidä puhelimen takaosaa maksupäätteellä muutaman sekunnin ajan. Kun maksu on suoritettu, näytössä näkyy sininen valintamerkki. Android-puhelimiin voi ladata Plussa-mobiilikortin ja saada Plussa-edut Google Payllä maksettaessa. Plussa-mobiilikorttisovelluksen tulee olla auki samalla, kun maksu suoritetaan.

Missä toimii? Kaikissa K-ryhmän kaupoissa.

MOBILEPAY

Kuka voi käyttää? Kaikki, joilla on älypuhelin.

Miten otat käyttöön? Lataa älypuhelimeesi MobilePay -sovellus ja syötä sinne korttisi tiedot.

Miten maksat? Kun käytät MobilePayta verkkokaupassa, puhelin pyytää sinua avaamaan sovelluksen. Pyyhkäise ruutua, ja maksu rekisteröityy.

Missä toimii? MobilePaylla maksaminen K-ryhmän kivijalkakaupoissa päättyi 31.12.2023. MobilePay säilyi kuitenkin maksutapana niissä K-ryhmän verkkokaupoissa, joissa se on ollut käytettävissä aiemminkin.

Artikkelia on päivitetty 1.1.2024

Lue lisää:

Miksi kännykällä maksaminen kannattaa?

JULKAISTU   31.12.2023TEKSTI   Tiina TuppurainenKUVAT   Paula Virta

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?