Niksi-Pirkka sticker

Ketomon jäätelöt valmistetaan alkuperäiskarjan maidosta

Ketomo-jäätelöiden tarina sai alkunsa pohjoissuomalaisesta kotikeittiöstä. 

"KAIKKEA SITÄ tekee rakkaudesa lajiin. Tämä oli päällimmäinen ajatukseni, kun talvella osallistuimme avantopitchaus-tapahtumaan Oulussa. Puolisoni ja Ketomon toinen perustaja Marja-Liisa Varila hyppi taustalla lehmäpuvussa samalla kun itse perustelin tuomaristolle avannossa hampaat kalisten, miksi juuri Ketomon jäätelöt ovat niin erinomaisia. Hissipuheeni päätteeksi korkkasin jäätelöpurkin avannossa, ja niin lanseerasimme uuden hunajajäätelöiden tuotesarjan tälle vuodelle.

KETOMON TARINA sai alkunsa nelisen vuotta sitten, ja kasvumme on ollut vauhdikasta siitä asti. Meidän missionamme on ollut valmistaa jäätelöitä, joita voi nauttia hyvällä omallatunnolla. On ollut mukava huomata, että tuotteillemme on ollut kysyntää.

Ensimmäiset jäätelöt valmistimme kotikeittiössämme muutaman hengen voimin, nykyään tilamme ovat suuremmat. Valmistamme kahdenlaisia jäätelöitä: sokerittomia jäätelöitä ja suomalaisella hunajalla makeutettuja hunajajäätelöitä. Ketomon jäätelöissä ei ole lisäaineita tai lisättyä valkoista sokeria.

JÄÄTELÖIDEMME ERIKOISUUS on se, että ne valmistetaan lapinlehmän tila- eli raakamaidosta. Lapinlehmä on suomalaista alkuperäiskarjaa, joka oli lähellä kuolla sukupuuttoon 1970-luvulla. Tälläkin hetkellä lapinlehmä on uhanalainen, sillä niitä on Suomessa vain vajaa 1 000 yksilöä.

Alkuperäiskarjan tilamaito tulee meille mahdollisimman tuoreena ja ilman ylimääräistä käsittelyä Ammattiopisto Lappian tilalta. Ammattiopistolla tehdään tärkeää työtä alkuperäiskarjojen säilymisen kannalta. Olemme erittäin ylpeitä tästä yhteistyöstä – on hienoa olla mukana elvyttämässä lapinlehmän kantaa elinvoimaiseksi ja edistämässä lähiruoan ilosanomaa.”

TEKIJÄ

Juha Pahtamaa, Ketomon toimitus-johtaja ja perustaja

TUOTE

Ketomo Food suklaa-appelsiini-jäätelö 473 ml, K-ruokakaupat.

Lue lisää:

JULKAISTU   2.6.2024TEKSTI   Marianne MannilaKUVAT   Kaisa Siren

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)