Niksi-Pirkka sticker

Tapio Anttila: Kauneutta koteihin

Palkittu suunnittelija Tapio Anttila kehitti ainutlaatuisia, ajattoman tyylikkäitä designhuonekaluja, jotka voi valmistaa itse kotona.


Tuotteen takana

”Lähdin nuorena poikana Oulusta Helsinkiin Taideteolliseen korkeakouluun ilman sen suurempia paineita. Opiskellessa minulle avautui täysin uusi maailma ja innostuin valtavasti. Opettajani Ilmari Tapiovaaran suunnittelufilosofia teki minuun suuren vaikutuksen ja viitoitti tietä uralleni.

Edustan yksinkertaista, skandinaavista muotoiluperinnettä ja haluan suunnitella koteihin käytännöllisiä, kauniita ja mielenkiintoisia huonekaluja. Esineilläni ei ole tarve huutaa olemassaoloaan, vaan ne on helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen.

Hyödynnän suunnittelussa paljon puuta. Puu on uusiutuva luonnonvara, ja se toimii metsässä hiilivarastona. Puuta on Suomessa hyvin saatavilla, ja meillä on pitkä perinne sen jalostamisesta.

Nautin, kun voin tehdä asioita uudella tavalla. Olenkin ylpeä uudesta yhteistyömallistostani K-Raudan kanssa. Siinä on ainutlaatuinen ja erilainen idea: suunnittelin huonekalumalliston, jonka kalusteet voi tehdä itse kotona laatimieni ohjeiden mukaan. Ainoat kustannukset tulevat materiaaleista, ohjeet ovat ilmaiset.

Mallistossamme on ruoka-, sivu- ja sohvapöytä, säilytyslaatikko sekä sänky. Materiaalit ovat yksinkertaisia ja suhteellisen edullisia, kuten kotimainen mäntylevy, lasi, naru ja lattialaatta. Valmistus vaatii vain sopivan tilan ja työkalut. Aloittaa voi vaikkapa säilytyslaatikosta, joka on pienikokoisena yksinkertaisin tehdä. Valmiit huonekalut voi halutessaan maalata tai muutoin pintakäsitellä.

Suomalaiset sisustavat paljon puulla, ja monissa kodeissa on jo designia, kuten ikonisia astiastoja. Haastankin nyt suomalaiset kokeilemaan, voisiko kodista jatkossa löytyä ainutlaatuinen, itse tehty designhuonekalu.”

Huonekalumallistoon voi tutustua Naantalin asuntomessuilla K-Raudan Villa Aalto -talossa 14.8. saakka. Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 8/2022

JULKAISTU   2.8.2022TEKSTI   Paula LarjoKUVAT   Suvi Elo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?