Jesper Åberg Kesko

Kaikki hyvä on lähellä

Lisäpalvelut ovat elintärkeitä sekä kyläkaupoille että monille lähiö- ja kortteli-kaupoille, toteaa Jesper Åberg pääkirjoituksessaan.

LEPPÄVIRRALLA ON K-MARKET, joka sijaitsee vanhassa omakotitalossa. Alakerrassa on rautakauppa, pihalla myydään mönkijöitä. Täältä voi ruokaostosten lisäksi noutaa paketit ja nostaa käteistä, ja kauppias valitsee tuotteet hyllyille asiakkaiden toiveiden mukaan. Moni näkee kauppareissulla tuttunsa – ja tutun kauppiaan.

Tällaisia ne usein ovat, suomalaisten K-lähikaupat: asiakkaidensa näköisiä, heidän tarpeidensa mukaisia. Me K-ryhmässä uskomme, että suomalaiset haluavat jatkossakin tehdä ostokset kodin lähellä. Todella moni voi kävellä tai pyöräillä lähimpään K-kauppaan, sillä K-ryhmällä on Suomen laajin lähikauppojen verkosto.

TULEVINA VUOSINA pienten kauppojen elinvoimaisuus on paljolti kiinni kauppiaiden kekseliäisyydestä ja ajassa kiinni pysymisestä: mitä kaikkia palveluita ruokatarpeiden myynnin oheen löydetään? Harva tietää, että lisäpalvelut ovat elintärkeä osa liiketoimintaa paitsi kyläkaupoille, myös monille lähiö- ja korttelikaupoille Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Kesämökkipaikkakunnilla kauppiaat vuokraavat esimerkiksi työkoneita ja kylpypaljuja. Syrjemmällä oleviin kauppoihin voi tilata Alkon tuotteita, ja joistain kaupoista löytyy myös apteekkarin ylläpitämä lääkekaappi.

VERKKOKAUPPA KASVAA, ja lähikaupat hoitavat yhä useammin myös pakettiliikennettä. Verkkokaupan maailmassa puhutaan viimeisen mailin ongelmasta – siitä, kuinka vaikeaa ja kallista tuotteiden toimittaminen on ihan asiakkaan lähelle asti. Suomessa tätä ongelmaa ratkoo tulevaisuudessakin eräs K:lla alkava kauppaketju, jolla on kauppoja Hangosta Nuorgamiin.

KUKA HÄN ON?

Jesper Åberg, K-Market-ketjun johtaja. Harrastaa liikuntaa, patikointia ja sienestystä.

ARJESSA TÄRKEINTÄ

Luonnossa liikkuminen, perhe ja ystävät.

TULEVAISUUDESSA TOIVON

Että opimme elämään sovussa luonnon kanssa ja jätämme tuleville polville elinvoimaisen maapallon.

JULKAISTU   4.3.2020TEKSTI   Jesper Åberg

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?