K kannustaa lapsia liikkumaan koripalloyhteistyön avulla

Lasten liikunta on vähentynyt ja sen lisäämiseksi tarvitaan monenlaisia toimia. K-ryhmän ja Koripalloliiton yhteistyö on tarjonnut liikuntamahdollisuuksia ja kannustanut hauskojen tapahtumien avulla tutustumaan koripalloon jo vuodesta 2015 alkaen. Yhteistyön aikana on liikutettu jo 120 000 lasta.

K-ryhmän ja Koripalloliiton Pikkusudet-yhteistyö on alkanut vuonna 2015. Yhteistyöhön sisältyvät Pirkka Street Basket -kiertueet sekä Pirkka Pikkusudet -korisriehat ja -koriskoulut. Pirkka Street Basketin ideana on järjestää Vuoden Hauskin Koulupäivä, ja tarjota liikunnan riemua alakoululaisille yhdessä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden kanssa maistuvia kisaeväitä unohtamatta. Parin vuoden tauon jälkeen Pirkka Street Basket -kiertue sisälsi tänä vuonna 37 tapahtumaa ja osallistujia oli melkein 11 000.

Lukuisia Pirkka Pikkusudet-korisriehoja ja -koriskouluja järjestetään vuosittain yhteistyössä paikallisten koripalloseurojen, koulujen ja kauppiaiden kanssa. Koko Pikkusudet-yhteistyön ideana on ollut tarjota matalan kynnyksen koripalloharrastus vähintään kerran viikossa lähellä kotia ja turvallisessa ympäristössä. Yhden koripallokauden aikana Pikkusudet-koriskouluihin osallistuu noin 2 600-3 200 lasta.

”Lasten vähentynyt liikkuminen on ongelma, joka kuuluu koko yhteiskunnalle. Tarvitsemme monipuolisia liikuntamahdollisuuksia, joissa liikunnan ilo säilyy, ja joiden kautta lapsille voidaan tarjota matalan kynnyksen liikuntaharrastuksia tulevaisuudessakin. Esimerkiksi Pirkka Street Basket-tapahtumaan koulujen on helppo ottaa osaa, ja lapset voivat nauttia liikunnan riemusta, yhdessä pelaamisesta ja kavereiden kannustamisesta – tarjoamme siis koriselämyksiä. Parhaassa tapauksessa, kun jollekin syttyy koriskipinä, niin tapahtumassa mukana oleva seura voi tarjota jatkumon, ja näin lapsi pääsee kokeilemaan korisharrastusta oman paikkakuntansa seuratoiminnassa”, kertoo Susanna Strömberg Koripalloliitosta.

”Yhteistyön tavoitteena on alusta asti ollut edistää lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia ja kannustaa nuoria liikkumaan. Nyt koronan jälkeen tämä on entistä tärkeämpää. Paikallinen K-ruokakauppias on monille harrastus- ja hyväntekeväisyystoimijoille tärkeä yhteistyökumppani, ja kaupat ovat olleet erittäin pitkäjänteisesti ja innostuneesti mukana. Esimerkiksi monella paikkakunnalla Pirkka Street Basket -tapahtumia on järjestetty yhteistyön alusta alkaen”, kertoo Keskon päivittäistavaratoimialan puolelta yhteistyöstä vastaava Teemu Karjalainen.

Pirkka Street Basket -kiertueet jatkuvat jälleen ensi keväänä. Pirkka näkyy Pikkusudet-yhteistyön lisäksi myös nuorten ja aikuisten koripallomaajoukkueiden yhteistyökumppanina.

Pirkka Street Basketissa pelataan 3 vs. 3 pelejä, yhteen koriin, etukäteen ilmoitetuilla joukkueilla. Tarkoituksena on järjestää Vuoden Hauskin Koulupäivä, jossa pelataan korista – muttei liian tosissaan! Tehtyjä koreja tuuletetaan, pelien välissä tanssitaan musiikin tahdissa ja kavereita kannustetaan kentän laidalla. Tapahtumassa ei ratkota sarjojen voittajia, vaan palkinnot saavat parhaat kannustajat ja temppuilijat.

JULKAISTU   11.11.2022TEKSTI   Minttu TirkkonenKUVAT   Pihla Nikkarinen / Koripalloliitto

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?