Juhlimme työn merkeissä

80-vuotiasta Keskoa voi hyvällä syyllä kutsua sinivalkoiseksi, sanoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

JUHLIMME TÄNÄ ja ensi vuonna pyöreitä vuosiamme. Kesko syntyi 80 vuotta sitten lokakuussa, kun neljä eri puolilla Suomea toimi- nutta tukkukauppaa yhdisti voimansa.

Elettiin lyhyttä välirauhan aikaa, ja jo samana kesänä Suomi oli taas sodassa. Elintarvikkeet olivat kortilla, ruuantuotanto ohjautui rintamalle, tuonti oli tyrehtynyt. Heti ensimmäisinä vuosinaan Kesko eli suomalaisten rinnalla kriisin keskellä. Kansa kesti, ja kauppa auttoi.

Sisua ja kekseliäisyyttä on tarvittu sotavuosien jälkeenkin. Vuosikymmenten mittaan suomalaisten arki on muuttunut, ja K-ryhmä ja Kesko ovat olleet muutoksessa mukana, usein eturintamassa. Olemme olleet ensimmäisten joukossa tuomassa Suomeen tietotekniikkaa, hedelmäkypsyttämöjä, hypermarketteja, omia tuotemerkkejä ja ruokavaikutteita maailmalta.

K-ryhmän tarina on poikkeuksellinen Euroopankin mittakaavassa.

Keskoa voi hyvällä syyllä kutsua sinivalkoiseksi. K-ryhmällä on iso rooli suomalaisen yhteiskunnan toimivuudessa ja perusturvallisuudessa, mikä on nähty myös viime kuukausina. K-ryhmän tarina on poikkeuksellinen Euroopankin mittakaavassa. Vahva kotimainen kaupan ketju takaa laajan kotimaisten tuotteiden valikoiman – K-ruokakauppojen tuotteista lähes 80 prosenttia on suomalaista alkuperää. Hankintamme kotimaiselta teollisuudelta ovat vuodessa lähes seitsemän miljardia euroa. Työllistämme Suomessa yli 30 000 ihmistä ja kaikissa toimintamaissamme yli 43 000 ihmistä.

Historia velvoittaa meitä tämän päivän K-ryhmäläisiä. On meidän vuoromme rakentaa hyvää arkea, kantaa vastuuta ja keksiä uutta. Juhlimme syntymäpäivää yhdessä kaikkien suomalaisten kanssa, työn merkeissä.

JULKAISTU   2.12.2020TEKSTI   Mikko HelanderKUVAT   Heidi Strengell

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?