Tuotteen takana: Farangin karamellipossua saa nyt kotikeittiössä

Farangin ravintoloitsija ja keittiömestari Matti Wikberg toi rakastamansa kaakkoisaasialaiset maut kotikokkien saataville.

”Kannustan aina kotikokkaajia kokeilemaan uusia makuja ennakkoluulottomasti. Jos grillissä on makkaraa, kokeile sen kanssa vaikka tamarindi-kastiketta. Se on vähän kuin aasialainen ketsuppi, mutta enemmän. Tamarindia voi käyttää lähes mihin vaan.

Farang-ravintolamme on tarjonnut kaakkoisaasialaista ruokaa Helsingissä jo kymmenen vuotta, Tukholman Farang jo seitsemän vuotta. Tukholmassa meillä oli myös katukeittiötyyppistä ruokaa tarjoava Jim Lim -ravintola, jonka alkuperäinen idea oli tarjota Farangin makuja helpommin ja nopeammin. Viime syksynä aloin kehitellä ideaa tarjota jotain samanlaista Suomessakin, ja tuloksena syntyi K-ruokakaupoissa myytävät Jim Lim by Farang -tuotteet: kaksi erilaista kana- ja kaksi possutuotetta sekä viisi kastiketta. Kaikki maut ovat kaakkoisaasialaisia klassikkoja.

Farangissa valmistamme aina kaikki marinadit ja kastikkeet tuoreista raaka-aineista käsityönä. Samalla tavalla Jim Lim-tuotteiden valmistuksessa käytämme esimerkiksi sitruunaruohoa, inkivääriä, chiliä, korianteria – ei mitään keinotekoisia aromiaineita. Valmiiden kastikkeiden kanssa on helppo saada ravintolatasoista makua ruokaan kotonakin. Ne sopivat nopeaan ruoanvalmistukseen, mökillä grillailuun tai niiden avulla voi valmistaa kokonaisen juhla-aterian. Annoksista saa kauniita, kun ripauttaa koristeeksi kevätsipulia tai yrttejä.

Tänä kesänä aion viettää mahdollisimman paljon aikaa mökillä. Suosikkipuuhaani siellä on grillailu. Jos kalaa tulee, grillaan sen ja tarjoan Jim Lim -soija-mirinkastikkeen kanssa. Soija-miriniä käytämme kotona sushin kanssa dippinä ja se käy myös tofun marinointiin. Sataykastike sopii possu-, kana- tai kasvisvartaille. Grilliribseille käyttäisin palmusokerikaramellikastiketta. Kannattaa kokeilla, karamellipossu on ihan syystä Farangin suosituin annos.”

JULKAISTU   12.5.2020TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Jirina Alanko

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?