Niksi-Pirkka sticker

Arjessa ja kriisissä

On aikoja, jolloin muutoksen tuntee vahvemmin kuin haluaisikaan. Silloin perusasioiden merkitys korostuu, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.

PERHE, TERVEYS, TURVALLISUUS. Ruoka ja lämpö. Kotimaa ja arjen perusasiat. Näiden samojen asioiden ympärille kiteytyy suomalainen erikoisuus: huoltovarmuus. Viranomaiset ja yritykset tekevät meillä koko ajan tiivistä yhteistyötä, jotta arkemme on turvattu kriisinkin sattuessa. Tässä me olemme Suomessa hyviä.

Historia on opettanut meitä varautumaan, ja varautumisen lisäksi me osaamme soveltaa. Olemme tarpeeksi vahvoja ja taitavia pystyttääksemme rakenteet, jotka kestävät – mutta tarpeeksi pieniä ja ketteriä osataksemme tehdä tarvittaessa nopeita muutoksia.Uskaltaisin sanoa, että tämä on paitsi Suomen myös K-ryhmän vahvuus.

Isona yrityksenä pystymme rakentamaan verkoston, joka toimittaa tehokkaasti ruokaa maan joka kolkkaan. Samaan aikaan itsenäiset kauppiasyrittäjämme miettivät, mikä on oman paikkakunnan parhaaksi ja toimivat ketterästi sen mukaan.

Vaihdoin fetan kotimaiseen salaattijuustoon. Hinta nousi hieman, mutta maku oli enemmän omaan mieleen.

Huoltovarmuus on myös tavallisten suomalaisten asia. Yksi keino on suomalaisen ruoan suosiminen aina, arjessa ja kriisin keskellä. K:lle kotimaisuus on arvovalinta. Ruokakauppojemme myymästä ruoasta peräti 80 prosenttia on kotimaista. Me toivomme, että myös jokainen teistä lukijoista valitsee suomalaista aina, kun se on mahdollista.

Minulle K-Ruoka-sovellus kertoi jokin aika sitten, että ostosteni kotimaisuustaso paranisi, jos vaihtaisin fetan suomalaiseen salaattijuustoon. Tein näin. Hinta nousi hieman, mutta sain suuhuni paremmin maistuvan tuotteen tilalle.

Kuka hän on

Ari Akseli, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja. Perheessä vaimo ja kissa.

Kokemus kotimaisesta ruokaketjusta 

Kokemusta tutkimuksesta, elintarviketeollisuudesta ja kaupasta. Maatilan osaomistaja.

Miksi töissä kaupan alalla

Kotimaisuus on arvo, joka on kulkenut mukanani läpi työuran. Tämä on toimiala, jossa siihen voi vaikuttaa.

JULKAISTU   29.3.2022TEKSTI   Ari AkseliKUVAT   Milka Alanen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?