K-Supermarket Pohjois-Haaga, elokuu 2018, kuvaaja Petri Mulari

Yö kaupassa

Kesän mittaan asiakkaat vinkkasivat kauppiaalle, että tulisivat mielellään viileään kauppaan nukkumaan ja helleilmaa pakoon. Niinpä K-Supermarket Pohjois-Haaga avattiin yhdeksi yöksi.

– Kaikki meni todella hyvin. Kaupassa oli iloisia ja tyytyväisiä ihmisiä. Tunnelma kaupassa oli jopa kotoisa ja lämmin, kuvailee kauppias Marika Lindfors K-Supermarket Pohjois-Haagasta.

Yö kaupassa -kauppias Marika Lindfors

Lindfors kutsui asiakkaita kauppaansa nukkumaan helteiseksi elokuun alun yöksi. Tapahtuma levisi kulovalkean tavoin eri medioissa ja halukkaita yöpyjiä oli ainakin reilusti tuplamäärä verrattuna niihin, jotka voitiin ottaa mukaan.

Yö kaupassa -vieraan lukuhetki

– Kaupassa oli sata yöpyjää, joista kauimmainen kohtaamani oli Orimattilasta asti. Lapsia vanhempineen oli yli puolet, mutta muuten yöpyjinä oli kaikenikäisiä ihmisiä.

Yö kylässä -vieraat iltapuuhissa

Kesän aikanan asiakkaat vinkkasivat kauppias Lindforsille, että tulisivat mielellään kauppaan pidemmäksikin aikaa hellettä pakoon. Siitä idea jalostui ja Lindfors työntekijöineen loi mahdollisuuden kaupassa yöpymiseen.

Vähän jännitti

– Kauppias varmasti kokee kaupan toiseksi kodikseen ja nyt hän avasi ovensa meille. Tämä oli hieno kokemus ja kauppiaalta hyvä ajatus. Hän ikään kuin näytti meille, että lähikauppa taipuu moneen ja pääsimme vähän tutustumaan kauppiaan elämään, kertoo juuri kaupassa yöpynyt Riikka Lämsä.

Yö kaupassa -vieraita

Lämsä kertoi nukkuneensa hyvin kaupan lattialla yhdessä 7-vuotiaan Veera-tyttärensä kanssa.

– Tytärtä jännitti vähän koko asia ja toisaalta hänestä oli superkivaa, kun tuotearpajaiset alkoivat puolilta öin. Tarjoilut ja kaikki olivat kuin hyvässä hotellissa.

Iltapalaa yövieraille

K-Supermarket Pohjois-Haaga tarjosi yöpyjille ilta- ja aamupalaa. Monet yritykset olivat mukana uudenlaisessa kauppatempauksessa. Muun muassa Arla antoi aamupala-tarpeet, Finlayson lahjoitti arvottavaksi unipusseja ja Hemtex 24h pyyhkeitä. Patjat ja petivaatteet jokainen yöpyjä toi itse mukanaan.

Yö kaupassa -vieraat iltapalalla

Entä pääsevätkö asiakkaat yöksi kauppaan joskus toistekin?

– On ensin nukuttava muutama yö kunnolla, mutta kyllä varmaan joskus muulloinkin. Tästä jäi hyvä maku suuhun. Ihmiset kunnioittivat sitä, että olivat meillä vieraana, kertoo kauppias Marika Lindfors.

JULKAISTU   10.8.2018TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Petri Mulari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?