tulevaisuudenkauppa vaaka

Tulevaisuuden kauppa 2028

Kymmenen vuoden päästä kauppa on yhteisöllinen ja elämyksellinen kohtaamispaikka, joka palvelee yhä yksilöllisemmin jokaista asiakasta.

On perjantai maaliskuussa vuonna 2028. Istahdan perheeni kanssa tutun K-ruokakaupan ravintolaan. Kuulun kaupan asiakasyhteisöön ja olen saanut tiedon, että tänään paikalla on suosikkihuippukokkini, joka valmistaa ateriamme silmiemme alla alusta loppuun. Lopeteltuamme varaan kokin kotiimme valmistelemaan tarjoiluja ensi kuussa koittaviin kuopuksen juhliin.

Jatkamme kauppahallista tutuille tuoretiskeille valitsemaan seuraavan viikon raaka-aineita. Siihen saakka vaiti ollut ostoskärrymme esittäytyy Lunaksi ja suosittelee kokeilemaan lähellä tuotettua kalaa tai uuden paikallistuottajan hyönteisproteiinia, siis juuri minulle kohdennettuja tuotteita. Kysyn Lunalta myös ehdotuksia juustolautaselle ja etsin tuotteet ostoskärryni antamien ohjeiden mukaan.

Siirrymme hissillä ruokakaupan toiseen kerrokseen. Kyltti kertoo hissin ja koko yläkerran toimivan kaupan omalla aurinkoenergialla hiilineutraalisti. Poimin yläkerrassa sijaitsevalta kasvihuoneelta siellä kasvatetut yrtit ja vihannekset. Luomusitruunatkin päätyvät ostoskärryymme.

Huomaan kaupan näytöllä ilmoituksen kokkikurssista ja kysyn esikoistyttäreltäni, haluaisiko hän osallistua kurssille. Se järjestetään kaupan opetuskeittiössä. Alakerrassa istahdamme vielä sohville ja nautimme paikallisen jäätelötehtaan jälkiruoat.

Tyttäreni käväisee kysymässä ravitsemusneuvontapisteeltä hyviä vaihtoehtoja opiskelijan ravintorikkaiksi välipaloiksi.

Lähtiessämme piipahdamme noutopisteessä hakemassa etukäteen tilaamamme peruselintarvikkeet. Ostoskärry ilmoittaa ostosten loppusumman, jonka maksamme kaupan maksupäätteellä. Sitten kävelemme kaupan pihassa olevaan auton huoltopisteeseen. Talvirenkaat on vaihdettu ja auto pesty käsin.

Tutustu tarkemmin tulevaisuuden kauppaan: K-ruoka.fi/tulevaisuudenkauppa

Tulevaisuuden ruokakaupan visiointityötä ovat tehneet K:n asiantuntijat, K-kauppiaat, kaupan työntekijät ja asiakkaat.

JULKAISTU   28.3.2018TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Jenni Salminen

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?